Down Sendromlu Öğrenci Ezan Okudu

Manavgat ilçesinde down sendromlu bir öğrenci, cuma namazında ezan okudu.

Manavgat Beyaz Lale Engelliler Yaşlılar ve İhtiyaç Sahipleri Derneği, down sendromlu öğrencileri cuma namazında Külliye Camisi'nde bir araya getirdi. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Külliye Camisi imamı Mustafa Yılmaz ile müezzin bölümüne oturan down sendromlu öğrencilerden 28 yaşındaki Emre Çalkan, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın vaazının ardından camide ezan okudu.
Beyaz Lale Engelliler Yaşlılar ve İhtiyaç Sahipleri Derneği Başkanı Beyhan Mekteplioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında engelli öğrenciler ve ailelerini her hafta Manavgat'ta bir camide buluşturduklarını söyledi.

Mekteplioğlu, Emre Çalkan'ın cami içinde ezan okumasının, ailesi için unutulmaz bir an olmasını istediklerini dile getirdi.
Müftü Yaşar da Diyanet İşleri Başkanlığının genelgesi doğrultusunda camiler ve Kur'an kurslarında engellilere yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Engellilerin camilere engelsiz ulaşabilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Yaşar, şöyle devam etti:
"Birkaç camimize engelli araçları için rampa yaptırdık. Yine geçtiğimiz aylarda Külliye Camisi'nde engelliler için asansör yaptırmıştık. Manavgat Müftülüğümüzün başlattığı 'Camilerimiz Çocuklarla Buluşuyor Projesi' kapsamında da çocuklarımızı camilerimizle buluşturuyoruz. Onları camilerimiz hakkında bilgilendirip, çeşitli hediyeler veriyoruz."
Engelli bireylere cemaatin dikkatini çekmek için down sendromlu bir gence cübbe giydirdiklerine işaret eden Yaşar, "Ona ezan okuttuk ve cemaatin önüne çıkarttık. Hepimiz engelli adayıyız. Nüfusumuzun yüzde 12'si engelli. Onların hayatlarını kolaylaştırmamız gerekiyor. Özellikle camilerimize rahatlıkla gelebilsinler, ibadetlerini yapabilsinler diye etkinlikler yapıyoruz" dedi.

Kaynak: AA