Çanakkale Zaferi'ne 90 Kişilik Koroyla Kutlama

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı anma ve kutlama programları kapsamında, Seferihisar Belediyesi Halk Müziği ekibi 90 kişilik korosuyla "Çanakkale’yi Hisset" isimli konser verdi.

Çanakkale Zaferi'ne 90 Kişilik Koroyla Kutlama

Seferihisar ilçesinde, şanlı zaferin 100. yılı nedeniyle kutlama ve anma etkinlikleri düzenlendi.

Programlar kapsamında, Seferihisar Belediyesi Halk Müziği ekibi 90 kişilik korosuyla anlamlı bir konser verdi. "Çanakkale’yi Hisset" ismiyle düzenlenen konser koro, performansıyla unutulmaz bir gece yaşattı. Seferihisar Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri, Seferihisar Belediyesi Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Korosu kursiyerleri ve Asil Nadir Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu koro, gecede Çanakkale Türküsü, Zafer Türküsü gibi eserleri seslendirdi. Gecede koro tarafından Kınalı Hasan, Mustafa Kemal’in Kağnısı gibi mizansen gösterileri ise, Seferihisar Belediyesi Kültür Merkezi salonunu dolduran yaklaşık bin kişi tarafından alkış aldı

İki saat süren konserin ardından, Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcıları Gürhan Özata ve Nilgün Durmazer, Koro şefi Dilek Güney’e çiçek vererek teşekkür etti.
Kaynak: İHA