Almanya'dan Tüp Mide Ameliyatı İçin Adana'ya Geldiler

Almanya’nın Stuttgart-Aalen şehrinde yaşayan obezite hastaları 38 yaşındaki Aslı Sümer ile Suzan Kalay, Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde tüp mide ameliyatı oldu.


Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal’ın uyguladığı tüp mide ameliyatları, sağlık sorunları yaşamlarını tehdit edici düzeye gelen 1.67 cm boyunda, 134 kilodaki Aslı Sümer ve 1.63 cm boy, 111 kilodaki Suzan Kalay’ı sağlıklarına kavuşturdu. Şifa bulmak için dünyada tıp alanında en ileri ülkelerden birisi olarak kabul edilen Almanya yerine neden Adana’yı tercih ettiklerini açıklayan Suzan Kalay, “Öncelikle arkadaşımın yakınının burada başarılı biçimde ameliyat olması ve sağlığına kavuşması bize güven verdi. Yaptığımız araştırmalarda bu güveni iyice pekiştirince hiçbir tereddüt duymadan Almanya’dan kalkıp buraya geldik. Kendimizi Türk hekimlerine emanet etmeyi daha uygun gördük. İyi ki böyle bir tercih yapmışız. Sonuçtan çok memnunuz. Allah doktorumuzdan razı olsun” dedi.

“YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ OLDUM”
Obezite hastası Aslı Sümer ise, "Yıllardır çabalarımıza rağmen yeterli ve sağlıklı kilo vermemiz mümkün olmadı. Doktorlarımızın önerisi ile ameliyatlarımızı sorunsuz biçimde gerçekleştirdik. Artık yaşama bakışımız değişti. Yeniden dünyaya doğmuş gibi olduk" diye konuştu.

Ameliyatları gerçekleştiren Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, başarılı geçen operasyonlar sonrası hastaların bir iki gün içinde taburcu edileceğini söyledi.

Her iki hastanın da bir hafta sonra Almanya’ya dönebileceklerini kaydeden Prof. Dr. Nursal, “Hastalarımızı sağlıklarına kavuşturduğumuz için en az onlar kadar mutluyum” dedi

Tüp mide ameliyatlarının bu tip obezitelerin tedavisinde en etkili ve en güvenli yöntemlerden biri olarak kabul edildiğini kaydeden Prof. Dr. Nursal, operasyon hakkında da bilgi verdi.

"MİDE KÜÇÜK BİR TÜP HALİNE GETİRİLİYOR"
Ameliyat sırasında mideyi çapı başparmaktan biraz daha büyük olan küçük bir tüp haline getirdiklerini belirten Prof. Dr. Nursal, “Böylece kişi yemek yediğinde hemen tokluk hissi oluşuyor. Başka gıda alma isteği hissetmiyor. Ameliyatta midenin yüzde 85’i alındığı için beyne giden uyarılar da ortadan kalkmış oluyor. Başarı şansı çok yüksek olan bu ameliyatı daha çok belli bir bilinç seviyesinde olduğunu tespit ettiğimiz hastalara yapmayı tercih ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA