Yıldırım Belediyesi'nde Kültür ve Sanat Faaliyerleri

Yıldırım Belediye BaşŸkanı İsmail Hakkı Edebali, göreve geldikleri günden itibaren 10 ay içerisinde düzenledikleri 186 kültür ve sanat etkinliğŸine 82 bin 130 vatandaşŸın katıldığŸını bildirdi.

Edebali, yaptığŸı açıklamada, ideal şŸehir hedefine hızla yürüyen kültür ve sanat faaliyetlerine ağŸırlık veren Yıldırım Belediyesi'nin, düzenlediğŸi birbirinden özel etkinliklerle ilçede yaşŸayan vatandaşŸların sosyalleşŸmesine büyük katkı sağŸladığŸını söyledi.

Tiyatro oyunları başŸta olmak üzere, Kuran-ı Kerim ziyafetleri, konser, söyleşŸi, konferans, panel, film gösterimi, anma programı, dayanışŸma geceleri, şŸenlikler, aşŸıklar otağŸı, şŸiir programları ve ramazan etkinliklerini Yıldırımlılarla buluşŸturduklarını belirten BaşŸkan Edebali, "Kültür ve Sosyal İşŸler MüdürlüğŸümüzün bünyesinde düzenlenen ve '7'den 70'e' tüm hemşŸehrilerimizin sosyalleşŸmesine katkıda bulunan programların çok faydalı olduğŸunu düşŸünüyorum" diye konuşŸtu.
LJocuklar için düzenlenen 30 farklı tiyatro oyununa 5 bin 200 kişŸinin katıldığŸının bilgisini veren Edebali, şŸunları kaydetti:
"Göreve geldiğŸimiz günden itibaren 10 ay içerisinde düzenlediğŸimiz 186 kültür ve sanat etkinliğŸine 82 bin 130 vatandaşŸı katıldı.

LJocuklara yönelik gölge ve kukla oyunlarını bin 200 çocuğŸun izledi. Adile NaşŸit Tiyatrosu'nda çocuklara yönelik düzenlenen oyunlar ilçenin geleceğŸi açısından önemli. Geleneklerimizi, değŸerlerimizi ve medeniyetimizi kültür ve sanat etkinlikleriyle geleceğŸe taşŸımak gayesindeyiz. KimliğŸimizi, kültürümüzü ve değŸerlerimizi geleceğŸe aktaracak olan da çocuklarımızdır. ǖnemli tiyatro oyunlarını, mesleğŸinde başŸarılı kişŸileri Yıldırımlılarla buluşŸturarak, kültürün beşŸiğŸi olan ilçemize katkı koymayı amaçlıyoruz. Kültür ve sanatın merkezi Yeni Yıldırım'da kültür ve sanat faaliyetlerimiz önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edecektir."
 
Kaynak: AA