Okçu Baba Türbesi'nde Çevre Düzenlemesi

Bursa Büyükşehir Belediyesince, Saltanat Kapı karşısındaki Okçu Baba Türbesi'nde çevre düzenlemesi yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Osmanlı İmparatorluğu'na 130 yıl başkentlik yapan, sahip olduğu ruhaniyetli kimliği nedeniyle Bursa dışında ölenlerin de aralarında bulunduğu 6 padişah ve 20 şehzadenin ebedi istirahatgahı olan Bursa'da ecdat yadigarı eserlerin tek tek ayağa kaldırıldığı belirtildi.
Okçu Baba Türbesi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Türbenin içini de gezen Başkan Altepe, Bursa'nın sahip olduğu ruhaniyeti gelecek kuşaklara da en iyi şekilde aktarmak için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, "Bursa dışında ölen Osmanlı sultanları ve şehzadeler de Bursa'ya defnedildi. Bursa her dönem ruhaniyetiyle ön planda oldu. Okçu Baba da Bursa tarihinde iz bırakan isimlerden biri. Hem savaşçı, hem okçu yetiştiren bir komutan, hem de alperen ve evliya. Rivayetlere göre Yıldırım'da Setbaşı tarafından bir ok atar ve okunun düştüğü yere defnedilmeyi vasiyet eder. Oradan attığı okun da buraya düştüğü söylenir. Bursa tarihine damga vuran Okçu Baba'nın türbesi çevresinde yaptığımız düzenleme ile ecdada olan saygımızı ve vefamızı göstermiş olduk" diye konuştu.

Kaynak: AA