İş Kadınları Fuarına Kadına Şiddet Damgası

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD)’nin bu yıl 6'cısını organize ettiği Potansiyel İş Kadınları Fuarı, rekor katılımla Cumhuriyet Meydanı altında bulunan fuar alanında gerçekleştirildi.

Fuarda kadınlar gıda ve el sanatları kategorilerinde hünerlerini sergilerken, el sanatları kategorisinde iki bayan yaptığı eserlerle Özgecan Aslan cinayetine, kadın cinayetlerine ve kadına şiddet konusuna dikkat çekmeye çalıştı.
Aynur Can isimli kadın, yaptığı bebek ve kedi figürlerinin üzerinde ‘Çöpten kedi çıkmalı, ceset değil. Kadın Cinayetlerine Son’ yazılı döviz ile kadına şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekti. Karakalem ve yağlı boya tablolarıyla Özgecan Aslan cinayetine, kadın cinayetlerine ve kadına şiddete dikkat çeken Yeliz Keleş, Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesi ve son günlerde meydana gelen kadın cinayetlerinin insanlık için büyük bir ayıp olduğunu belirterek, “Kadına karşı işlenen bu suçların önüne geçebilmenin tek yolu çocukların eğitilmesinden geçmektedir. Buradan başta anneler olmak üzere ailelere çocuklarını en iyi şekilde eğitip yetiştirmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA