Hasköylü Muhtarlar Bir Çatı Altında Birleşti

Muş'un Hasköy ilçesinde, 'Hasköy Muhtarlar Derneği' açıldı.

Hasköylü Muhtarlar Bir Çatı Altında Birleşti

İlçe Belediye Başkanlığı hizmet binasındaki dernek açılışına Vali Vekili Ali Sakar, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Muş Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme, köy ve mahalle muhtarlarıyla AK Parti Milletvekili aday adayları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hasköy Muhtarlar Derneği Başkanı Erhan Akçil, derneğin amacının ilçede bulunan muhtarları bir çatı altında toplamak olduğunu söyledi.

Akçil; "Hasköy Muhtarlar Derneği'nin amacı ilçemizde bulunan tüm muhtarları bir çatı altında toplamak, sorunlarına çözüm bulmak ve halkımızla buluşup onları tam anlamak ve yaşatmaktır. Birlik ve beraberlik içinde güzel çalışmalar yapacak olan derneğimizin tek vazifesi halka hizmettir” dedi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise, muhtarlığın önemine dikkat çekti. Kendisinin de her ay düzenli olarak muhtarlarla toplantı yaptığını ve fikir alışverişinde bulunduğunu dile getiren Başkan Feyat Asya, "Toplumumuzda yeni yeni örgütlü yapı oluşturma sevincini yaşıyoruz. Biliyorsunuz demokrasinin ilk ayağı seçilmişler olarak sizlersiniz. Sizlerin örgütlenmesi bizler için çok önemlidir, bu anlamda sizin örgütlü yapı oluşturmanız hizmetin daha sağlıklı bir şekilde gelmesine öncülük edecektir. Biz sizleri önemsiyoruz. Kendi yerelimde her ay kendi mahalle muhtarlarımla bir araya geliyorum, ciddi manada da faydasını görüyorum. Bu derneğin de Hasköy yerelinde özeli olsun, genelde ilimiz ve bütün bölgemizin insanlarına hayırlı hizmetlere vesile olsun, bende sizleri tebrik ediyorum. Aday adaylarının tümüne bu çıkmış oldukları bu hizmet yarışında da başarılar diliyorum, muvaffakiyetler diliyorum ve sizlere de inşallah sivil toplum anlamında Hasköy'de iyi bir konum elde edilmesini, hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'de sivil toplumun öneminin herkes tarafından bilindiğini dile getiren Vali Vekili Ali Sakar da; "Bu alanda muhtarların da önemini biliyoruz. Bulundukları yerlerde birinci köprü olan muhtarlarımızın kendi aralarında oluşturmuş oldukları dernek vasıtasıyla halkımıza çok değerli hizmetler yapacaklarına inanıyorum. Girmiş olduğunuz bu hizmet yarışında Allah hepinize hayırlı hizmetler nasip etsin. Bu derneğin gerek Hasköy'e, gerek Muş'a, gerek vatana, millete hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Açılış töreni, Hasköy Öğretmenevi'nde düzenlenen programla sona erdi.
Kaynak: İHA