Efsane Ferhat İle Şirin Aşkı Yeniden Sahnede

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Doğu edebiyatının en gözde sevda hikayelerinden olan 'Ferhat İle Şirin'in aşkını, yeni rejisiyle sahnelemeye hazırlanıyor. 'Bir Su Masalı, Ferhat İle Şirin' adlı oyunun prömiyeri, 6 Mart Cuma günü saat 20.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılacak.

En sevilen sevda öykülerinden olan Ferhat ile Şirin'in çocuklar ve gençler için yenilenen tiyatro uyarlaması, Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından 'Bir Su Masalı, Ferhat İle Şirin' adıyla, 6 Mart Cuma tarihinden itibaren Bursa'da sahnelenecek.
İlk kez 2004-2006 yılları arasında sahnelenen oyunun prömiyeri, 6 Mart Cuma günü saat 20.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılacak. Oyun, sezon boyunca Çarşamba günleri, saat 11.00 ve 14.00'de diğer çocuk oyunları ile dönüşümlü olarak izlenebilecek.
E. Ertan Akman'ın yazdığı oyun, Altuğ Görgü'nün yönetmenliğinde sahneleniyor. Oyunda Murat Erten, Ebru Ergüç, Eren M. Topçak, Serdar Soyer, Aykan Yılmaz, Nilgün T. Görgü, Müge Açıkdüşünenler, Seçil Girgin, Uğur Serener, Metehan Kaya, Nihal T. Erten ve Hakan Yılmaz rol alıyor.
Oyunun dekor ve kostümleri Murat Şimşek, ışık tasarımı ise Altuğ Görgü'ye ait.
Bencillik yüzünden felakete sürüklenen bir toplumu; Ferhat ile Şirin'in aşk öyküsü çerçevesinde ele alan ve 'Bir Su Masalı' üst başlığı taşıyan oyunun müzikleri de Mercan Dede imzası taşıyor.
Kaynak: AA