Ankara İtfaiyesi Tiranlı Konuklarını Ağırladı

Arnavutluk’un Başkenti Tiran Valisi Sadi Vorpsi ile Tiran İtfaiye Şefi Shkelqim Goxhaj ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret etti.


Ziyarette, Ankara İtfaiyesi’nin kuruluş ve faaliyetleri hakkında bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, daha sonra konuk heyete İtfaiye Daire Başkanlığı’nı gezdirdi.

Ankara İtfaiyesi’nin özel Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma ekiplerini ziyaret eden Konuk Vali, birimlerini çalışmaları hakkında uzmanlardan bilgi aldı. Vali Vorpsi, Tiran İtfaiyesi’nde henüz bulunmayan Su Altı ve Su Üstü Arama-Kurtarma timinin kurulması için eğitim desteği istedi.

Konuk heyet daha sonra İtfaiye Araç Simülasyon Merkezi’nde de incelemelerde bulundu. İtfaiye Şefi Goxhaj, kendilerinde böyle bir teknolojinin bulunmadığını belirterek, bu kadar kapsamlı bir araç simülasyonunu ilk defa gördüklerini söyledi.

Simülasyon merkezinde yaptıkları incelemenin ardından konuk heyete merkezdeki itfaiye araçları ve techizat tanıtıldı, K9 Arama Kurtarma köpekleri gösterildi.

90 Metrelik Platform aracına bindirilen heyete, yangın eğitim labirenti gezdirildi, Türkiye’de ilk defa Ankara İtfaiyesi’nde olan Kobra aracı tanıtıldı.

Son olarak İtfaiye personeli tarafından gerçekleştirilen tatbikatı izleyen Vali ve beraberindeki heyet, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek itfaiye karargahından ayrıldı

Kaynak: İHA