Ambalajlı Su Satış Yerleri ve Nakil Araçlarıyla İlgili Tebliğ

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Emin İnağ, ambalajlı su satış yerleri ile ambalajlı su naklinde kullanılan veya kullanılacak araçlara izin verme işlemlerinin tamamlanması için verilen sürenin 1 Temmuz'a uzatıldığını bildirdi.

İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, konuya ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğin ardından, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının, valiliklere satış yeri ve nakile ilişkin işlemlerin, 31 Aralık 2014'de kadar tamamlaması gerektiğini bildirdiğini ifade etti.

Başvuru işlemlerinin zamanında yapılamamasının, ticaret erbabını sıkıntıya soktuğunu belirten İnağ, şunları kaydetti:
"Yaşanan sıkıntıları konfederasyonumuza ilettik. Konfederasyonumuzca yapılan çalışmalar neticesinde ambalajlı su satış yerleri ile ambalajlı su naklinde kullanılan veya kullanılacak araçlara izin verme işlemlerinin tamamlanması için verilen süre 1 Temmuz 2015'e kadar uzatıldı. Tebliğden ayrıca, gerekli bilgi ve belgeler arasında yer alan 'satışı yapılacak su listesi' ifadesi ve satışı yapılacak suya ilişkin su üretimi yapan su işleticileri ile yapılmış sözleşmenin noter onaylı olması zorunluluğu kaldırılmıştır."
İnağ, tebliğdeki su satışı yapılacak iş yerine ait plan ve kroki ifadesi, "İş yerine ait plan veya kroki" şeklinde değiştirildiğini, plan ya da krokiden herhangi birinin yeterli olacağının öngörüldüğünü vurguladı.
Tebliğden ayrıca izin için gerekli belgeler arasında sayılan, iş yeri açma ve çalışma izin belgesinin çıkarılarak, yerine vergi levhasının bir örneğinin istenmesinin yeterli olacağı ifadesinin eklendiğini aktaran İnağ, izinsiz su satışı ve nakli yapılmasından üretici firmanın sorumluluğunun da ortadan kaldırıldığını kaydetti.

Kaynak: AA