26. Vergi Haftası

Vali Hasan Karahan, "Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen gelişmeler vergi toplamada çok önemli mesafe kat ettiğimizi, hem de vergilerin hepimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak iyi şekilde kullanıldığını gösteriyor" dedi.

Karahan, Valilikte gerçekleştirilen 26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında gelirler ve kurumlar vergisi rekortmenlerine plaketlerinin verilmesi töreninde yaptığı konuşmada, verginin önemine dikkat çekti.
"Gelirlerimizin artmasıyla doğru orantılı olarak vergi gelirlerimiz de artıyor" diyen Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen gelişmeler hem vergi toplamada çok önemli mesafe kat ettiğimizi hem de vergilerin hepimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak iyi şekilde kullanıldığını gösteriyor. Türkiye'nin gelişmesiyle birlikte bu konu da önemli mesafeler kaydetti.

Bunların içinde önemli olan vergi barışıdır, vergi adaletidir. Herkesin imkanlarına, kazancına gelirine göre pay almasıdır, vergiye katılmasıdır. Devletlerin hizmetlerinin yürütülmesi anlamında vergi şarttır."
Vergi rekortmenlerini tebrik eden Karahan, "İnşallah dala fazla kazanırız ve daha fazla vergi veririz devletimize. Başta dereceye giren ve giremeyen en büyüğünden, en küçüğüne vergi veren bütün mükelleflerimizi tebrik ediyorum. Önemli bir fedakarlıktır, insanın cebinden parasını çıkarıp da 'al bu benim vergimdir, alın bunu kullanın' demek büyük bir fedakarlık ister. Hepsini tebrik ediyorum ve bol kazançlar diliyorum" diye konuştu.

Vali Karahan, konuşmasının ardından vergi rekortmenlerine ödüllerini verdi.
Kaynak: AA