Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği Rezidansında Moda Defilesi

Modacı Atıl Kutoğlu, 2015-2016 Sonbahar Kış Koleksiyonu'nu, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği rezidansında dün akşam düzenlediği bir defilede tanıttı.


Büyükelçi Hakkı Akil ve eşi İnci Akil’in ev sahipliğinde düzenlenen “Modern Osmanlılar" adı verilen defileye beklenilenin üzerinde ilgi oldu. Büyükelçilik rezidansı geçici olarak defile için dizayn edildi. Defile başlamadan evvel Büyükelçi Akil, defileyi izlemeye gelenlere kısa bir açıklama yaptı. Akil, bugün bu defilenin burada yapılmasının ayrı bir özelliği olduğunu, 18 Mart Çanakkale Zaferi!nin 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlendiğini söyledi.

2015-2016 Sonbahar-Kış için hazırlanan yeni koleksiyonda Bursa ipeğinin ağırlıklı kullanıldığı görüldü.

Modacı Kutoğlu, “Modern Osmanlılar” adını verdiği çalışmalarını 20 manken üzerinde tanıtırken, koleksiyonda, pantolon üstü tunik ve elbise boylarının uzun tutulmuş olduğu gözlendi. Fransız basının da ilgi gösterdiği Atıl Kutoğlu’nun defilesini izliyenler arasında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran, Türkiye’nin OECD Büyükelçisi Mithat Rende, Türkiye’nin UNESCO Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ve eşleriyle Avusturya'nın Fransa Büyükelçisi ve Avusturya Eski Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik de yer aldı.
Kaynak: İHA