Derbent’te Dekoratif Duvar Çalışmaları

Kartepe Belediyesi kent estetiğine önem veren düzenlemelerin bir ayağını da Derbent’te dekoratif taş duvar çalışması şeklinde gerçekleştiriyor.

Derbent’te Dekoratif Duvar Çalışmaları

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Derbent Mahallesi Kuzguncuk Caddesi üzerinde geçtiğimiz hafta kaldırım çalışması yaptı. Cadde üzerinde yayaların daha güvenli şekilde ulaşımını sağlamak adına kaldırım çalışmasında ekipler 50 metrelik güzergahta 1 buçuk metre eninde yaya kaldırımı bölge halkının kullanımına sundu. Ekipler kaldırım çalışması sırasında zarar gören duvarları da dekoratif duvarlarla yeniledi. Ana arter güzergahtaki çalışmaların ardından ekipler Derbent İstasyon Mezarlığı’nda da ekonomik ömrünü tamamlayan duvarı modernize çalışması başlattı. Kabristan çevre düzenlemeleri kapsamında Kartepe Belediyesi İstasyon Mezarlığı’nda dış duvarlar dekoratif duvarla çevreleniyor.

Mezarlık çevresini estetik bir görüntüye büründürecek düzenleme ile ilgili çalışmada ekipler 170 metre uzunluğunda 1 buçuk metre yüksekliğindeki güzergahı dekoratif ve estetik olarak şık bir görsellik sağlayacak.
Kaynak: İHA