Seydişehir’de Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü Etkinlikleri

Konya’nın Seydişehir İlçesinde Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla etkinlikler düzenledi.

Seydişehir’de Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü Etkinlikleri

Hükümet Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, şehitlik ziyareti ile devam etti. Şehitlik ziyaretinin ardından Belediye Düğün Salonu’nda Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin şiir, tiyatro ve dinletilerle sundukları Çanakkale’nin 100. Yıl programı ise katılımcılara duygulu anlar yaşattı. İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı program İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin etkinlikleriyle sürdü.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve protokol üyelerinin de katıldığı Şehit Özgür Öncel’in ismini taşıyan ilköğretim Okulunun Şehit Özgür Öncel adına düzenlenen köşenin açılışı yapıldı. İlköğretim öğrencilerinin bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen köşenin açılışında konuşan Başkan Mehmet Tutal, bir ilköğretim okulunda böyle anlamlı bir köşenin hazırlanmasının çok güzel olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikler kapsamında Başkan Tutal’ı makamında ziyaret eden gaziler, İstiklal Marşı’nın kabulünden, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı etkinliklerine kadar her türlü programın tarihi yaşatmak adına çok önemli olduğunu söyledi.

Seydişehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kültürel etkinlikler kapsamında aralıksız düzenlediği programları yakinen takip ettiklerini dile getiren gaziler, Başkan Tutal’a teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi.
Kaynak: İHA