Öğrencilerden Gerçeğini Aratmayan Yangın Tatbikatı

Giresun'un Espiye ilçesinde Süleyman Demirel İlköğretim Okulu’nda tahliye ve yangın tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

Öğrencilerden Gerçeğini Aratmayan Yangın Tatbikatı

Okulun Sivil Savunma Kulübü öğretmenleri İbrahim Kurnaz ve Hasan Kır’ın rehberliği ile Espiye Belediyesi İtfaiye Amirliği işbirliği ile gerçekleştirilen tatbikata okulun bütün öğrencileri ve personeli katıldı.

Okulda bulunan bütün öğrenciler siren sesiyle öğretmenleri nezaretinde binayı kısa sürede boşalttılar. Daha sonra okul bahçesinde itfaiye ekiplerince tatbikatın amacı anlatıldı.
Senaryo gereği öğrencilerin yaptığı sunumu vatandaşlar ve öğretmenler ilgiyle takip etti. Bazı öğrencilerin tatbikatı gerçek zannederek çok korktuğu ve ağladığı görüldü.

Okul bahçesine yakılan ateş ve bunun söndürülmesi tatbikatına öğrenciler de uygulamalı olarak itfaiye ekiplerinin kontrolünde uygulanarak anlatıldı.

Organizasyonda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere ve Espiye Belediyesi İtfaiye Amirliği personeline teşekkür eden okul müdürü İbrahim Kılıç ’Bu gibi etkinliklerle öğrencilerimizin daha duyarlı ve bilinçli olmasını sağlamaktayız. Bundan sonra da öğrencilerimizin geleceğe hazırlanması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz’ dedi.

Kaynak: İHA