Nevruz, Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde Kutlanacak

Türk Dünyası Kültür Mahallesi, 21 Mart'ta nevruz kutlamalarına ev sahipliği yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki resmi nevruz kutlamaları, Kültür AŞ Genel Müdürlüğü yerleşkesinin de yer aldığı Topkapı Kültür Parkı amfitiyatro alanında 21 Mart'ta gerçekleştirilecek.
İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Zeytinburnu Belediyesi ve Kültür AŞ işbirliğiyle düzenlenen program, saat 10.00'da nevruz ateşinin yakılması ve mehter konseriyle başlayacak.
Etkinlik kapsamında yapılacak nevruz konuşmasının ardından, Motif Halk Oyunları Eğitim Derneği ekibi, Kafkas Çerkez Derneği, Kırgızistan ve Karaçay halk dansları toplulukları gösteri sunacak.
Kazak ve Uygur sanatçıların konser vereceği etkinlikte ayrıca demir dövme ve yumurta tokuşturma ritüelleri de gerçekleştirilecek.
Nevruz Bayramı kutlamalarının sonunda, Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde yer alan ve Türk Cumhuriyetlerini temsilen ülkelerin folklorik unsurlarının sergilendiği Kültür Evleri gezilecek.
Kaynak: AA