Kartepe’de Çanakkale Ruhu Yaşatıldı

“Bir Ulusun Yeniden Doğuş Destanı” olarak anılan ve bu yıl 100. Yıldönümü idrak edilen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri, Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Kartepe’de Çanakkale Ruhu Yaşatıldı

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun “Çanakkale Türküleri ve Ezgileri” konseri öncesi “Çanakkale Ruhu Sinevizyon” sunumu ile Kartepelilere Çanakkale ruhu bir kez daha yaşatıldı.

Şanlı tarihimizde önemli bir yer tutan bu zaferin ve Çanakkale ruhunun gelecek nesillere aktarıldığı programda Çanakkale Tur Rehberi Zeynep Taştepe’nin yaptığı sinevizyon sunumu herkesi o günlere götürdü. Şiirlerle desteklenen sunumda Taştepe, Çanakkale’de askeri dehası ile şanlı zaferi yaşatan Mustafa Kemal ve kahraman kınalı kuzuların yaşadığı zorluklara rağmen iman dolu yürekle verdiği mücadele ruhunu yüreklere yansıttı. Karada yaşanan destana destek veren 26 mayın ile Nusret Mayın Gemisi’nin denizde de düşmana yaşattığı hezimetin yer aldığı sunumda konuklar Çanakkale Ruhunu zaman zaman göz yaşları içinde yaşadılar.

Anma programının ikinci bölümünde Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu şef Yasin Koçman yönetiminde şehitler için yakılan türküler seslendirildi. THM Korosu’nun Çanakkale destanını anlatan türkülerine konuklar da eşlik ederken Çanakkale kahramanları için yakılan türkülerle de katılımcılar duygusal anlar yaşadılar. Koro üyeleri programın ev sahibi Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başta olmak üzere programa katılan AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ve diğer konuklara dağıttığı Türk Bayrakları eşliğinde kurtuluş türkülerini de seslendirdiler.

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle düzenlenen programda Çanakkale Zaferi’nin nasıl kazanıldığının anlatıldığı ve Çanakkale ruhunu tekrar yaşama imkanı buldukları sinevizyon sunumunu yapan Taştepe’ye teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Çanakkale ruhunu bir kez daha anlama imkanı bulduğumuz ‘Bir Ulusun Yeniden Doğuş Destanı’nın 100. Yıldönümünü hep birlikte anıyoruz. Şehitlerimizi bu vesile ile bir kez daha rahmetle ve saygıyla yad ediyorum. Tarihi değiştiren zaferin kazanılması sırasında yaşanan zorluklar ve iman dolu yürekle ölüme giden kınalı kuzuların yazdığı destanın 100. Yılını hep birlikte o günkü sıcaklığı ile yaşıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA