CHP'deki işgal eylemi ikinci gününde

Trabzon'da CHP'li bir grubun, partilerinin birinci sıra milletvekili adayının kontenjana tabi tutulması kararını protesto etmek amacıyla dün CHP Trabzon İl Başkanlığında başlattıkları "işgal" eylemi sürüyor.

CHP'deki işgal eylemi ikinci gününde
CHP'deki işgal eylemi ikinci gününde
Partilerinde milletvekili aday adaylarının belirlenmesinde birinci sıra için kontenjan uygulaması getirilmesine tepki göstermek için dün Trabzon İl Başkanlığında 'işgal' eylemi başlatan CHP'li bir grup, Ortahisar ilçesindeki işhanının 4. katındaki partilerinin İl Başkanlığının girişini masa ve sandalyelerle kapalı tutuyor.

CHP Trabzon İl Başkanlığına giden merdivenin giriş ve çıkışıyla asansör çıkışını masa ve sandalyelerle kapatan, duvarların yanı sıra masa ve sandalyelerin üzerine de çeşitli dövizler asan gruptakiler, kendilerine destek olanlar dışında parti yöneticileri dahil kimsenin içeri girmesine izin vermiyor.

Gruptakilere destek için CHP Trabzon İl Başkanlığına gelenler de girişi engellemek için konulan masa ve sandalyeler nedeniyle yangın merdiveninden içeri alınıyor.

İşhanının dış cephe duvarına da 'CHP Trabzon işgal edilmiştir' yazılı afiş asan gruptakiler, geceyi parti binasında geçirdi.

Kontenjan uygulamasına tepki göstermek için dün CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Mustafa Erdi Çakır, eylemlerinin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, partilerinde Trabzon'daki birinci sıra milletvekili adayının kontenjana tabi tutulması kararına tepki gösterdi.

Bu kararın kaldırılarak milletvekili adaylarının belirlenmesi için ön seçim yapılmasını istediklerini anlatan Çakır, 'Ankara'da partimizin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı var. O toplantıda, soruna bir çözüm çıkmasını bekliyoruz. Toplantıdan bir karar çıkmazsa sorunu dile getirmek için gençler olarak Ankara'ya gidebiliriz' dedi.

Çakır, taleplerinin kabul edilmemesi halinde eylemlerinin süreceğini kaydetti.
Kaynak: AA