18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Kazan’da bir program düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Milli Egemenlik Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan programa Kazan Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda devam edildi. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, şiirler, oratoryo, Halk Müziği korosu ve savaşı konu alan tiyatro gösterisiyle izleyiciler adeta o günleri yeniden yaşadılar. Öğrencilerin sunduğu Çanakkale savaşlarındaki olayları canlandırdıkları tiyatro oyunu izleyicileri duygulandırdı. Programın sonunda salon girişindeki Çanakkale şehitlerinin yer aldığı fotoğraf sergisi gezildi. Programın sonunda sahneye gelen protokol üyeleri, programı hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak birlikte toplu fotoğraf çekindi.

Bu arada belediye tarafından Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle Ulu Camii'de sabah namazının ardından Kur'an-ı Kerim okutuldu, cemaate çorba dağıtıldı, öğleyin de mevlit okutuldu.

Hamdiye Ünlü İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı kutlama programında ise Kazanlı şehit Jandarma Komando Çavuş Yusuf Pazar'ın 9 yaşındaki yeğeni 2. sınıf öğrencisi Mert Pirpiroğlu'nun programın sonunda asker üniformasıyla Türk bayrağı açarak seyircileri selamlaması izleyicilerden büyük alkış aldı

Kaynak: İHA