Vali Balkanlıoğlu, Çaybaşı'nda Açılışlara Katıldı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Çaybaşı ilçesinde bir dizi açılış ve temel atma törenine katıldı.

İlküvez Aile Sağlığı Merkezi, 200 kişi kapasiteli Kız-Erkek Öğrenci Yurdu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun desteğiyle kurulan iki tavuk çiftliğinin açılışını gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu, İlküvez Engelli Okulu ve Spor Kompleksi'nin de temelini attı.
Kompleksin engellilere yönelik hizmet vereceğini söyleyen Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, "Bu proje engellilerimize yönelik, engelli çocuklarımızın eğitim ve rehabilitesi amacıyla alt kısmına yapılacak olan spor kompleksiyle engellilerimize hizmet etme fırsatımız olacak. İçinde yüzme havuzu, fitnesi, saunası, Türk hamamı var" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bu bölgeler Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyesiyle birlikte yapacağı, yapılan bu güzel eserlerle cazibe merkezi olmaya devam edecek şehirler olacak" diye konuştu.

"Bir engelli çocuğu olmak ya da engelli birine sahip olmak, o ailenin sadece kendisinin kaldırabileceği sınav veya imtihan değil. Toplum olarak buna herkesin destek vermesi lazım" diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
"Allah kimseyi böyle ağır sınavlarla imtihan etmesin. Madem böyle bir sınava tabi tutulduk. Engellileri de camın arkasından seyredecek değiliz. Eğer yürüyemiyorsa yürümesi, konuşamıyorsa konuşması, konuşuyorsa okuma yazma, meslek edinmeye ve sanat öğrenmeye engelli vatandaşlarımızın da hakkı var."
Açılış ve temel atma programlarına Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Çaybaşı Kaymakamı Fatih İzmir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve çok sayıda kişi katıldı.

Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekiler Çaybaşı Kaymakamı Fatih İzmir ile Belediye Başkanı İsmet Yanık'ı makamlarında ziyaret ettikten sonra Ordu'ya hareket etti.
Kaynak: AA