Simav'da Kadın Çiftçilere Eğitim

Simav ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸı, Aile ve Sosyal Politikalar BakanlığŸı ve Türkiye Ziraat Odaları BirliğŸi ortaklığŸında düzenlenen "Kadın LJiftçi EğŸitimi Projesi" kapsamında 30 kadın eğŸitim almaya başŸladı.

Kursun açılışŸında konuşŸan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Tokdemir, kursların Halk EğŸitimi Merkezi ile ortaklaşŸa 5 gün olarak düzenlendiğŸini söyledi.

Tarımda her şŸeyi yapanın kadın olduğŸunu belirten Tokdemir, "Biz kadınları eğŸitirsek çocuklarına ve eşŸine bildiklerini anlatır. EğŸitimli bir kadın toplumu aydınlatır. İnşŸallah sizlerde bu kurs sonunda bölgenize ışŸık saçacaksınız. Bu kursun sonunda alacağŸınız sertifikalarla da açılacak projelerde öncelikli olacaksınız" diye konuşŸtu.
Simav Ziraat Odası BaşŸkanı Kadir Bütüner de çok önemli bir proje olduğŸunu ve bundan sonra ülkede sertifikasız bir işŸ yapamayacağŸını dile getirdi.
Kadınların eğŸitimler sonunda alacağŸı sertifikalar ile kendi işŸlerinin patronu olabileceğŸini savunan Bütüner, "Anadolu kadını çok sıkıntı çekti, ezildi. Bu eğŸitim semineri bilhassa sizler için çok büyük şŸans. İnşŸallah bu ve bunun gibi konularda çalışŸmalarımız devam edecek" dedi.

 
Kaynak: AA