Reşitköy Barajı İçin Başkan Uysal Açıklama Yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, çok geniş alanın sulanmasına katkı sağlayacak ve Yat limanının dolmasının önüne geçecek olan Reşitköy Barajı projesi için ön çalışmalar başladı.

Reşitköy Barajı İçin Başkan Uysal Açıklama Yaptı

Konu ile ilgili açıklama yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Karadere Mahallemiz ve yöresi, Burhaniye ilçemizin en güzel ve tarihi güzelliklerle dolu eşsiz bir doğa harikasıdır. Yapımı planlanan Reşitköy Barajı’na ait havzaları besleyen derelerden olan Karadere üzerinde inşaası tamamlanan Tersip Bentleri, görüldüğü üzere bu kesimde yukarı havza ıslahını büyük ölçüde sağlamıştır. Önümüzdeki dönemde yapılacak yeni tersip bentleri ile Reşitköy Barajına yönelik Karadere için yukarı havza ıslahının tamamlanmasını ve Karadere Mahallesinin taşkınlardan korunmasını sağlanacak. İnşaat işinin etüt çalışmalarının yürütülüyor olması bizleri ve yöre halkını oldukça memnun etmektedir.

Yaklaşık 50 yıl önce gündeme gelen ve o zamandan bu yana devamlı ne zaman yapımına başlanılacağı konuşulan Reşitköy Barajının yapımı için Orman ve Su İşleri Bakanımız seçimler öncesinde bizleri umutlandırmıştı. Bu aşamada Belediyemize düşen her ne görev olursa olsun yapacağımızın ve konunun takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Devletimizin gücü ile yıllarca yapımı hayal edilen baraj inşaatı önümüzdeki dönemde başlayacak ve tamamlanarak inşallah halkımızın hizmetine sunulacaktır. Burhaniye’mize hayırlı olsun.” Dedi.
Kaynak: İHA