Engelliler Sanat İle Gülecek

2015 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen "Sanat İle Gülen Yüzler” Projesi’nin açılış programı 19 Mart 2015 Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleşecek.

Engelliler Sanat İle Gülecek

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, bu proje ile 48 engelli vatandaşın sanat eğitimi alacağını belirtti.

Başkan Engin Tekintaş, yaptığı açıklamada, “Engelli bireylere, engelli olmayan bireylerle birlikte kültür, sanat ve spor alanlarında eğitim verilerek, engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

“Sanatın bireyler için bir terapi yöntemi olduğu bilinmektedir” diyen Başkan Tekintaş, şöyle konuştu: “Sanatsal alanlarda beceri kazanmak insana kendini iyi hissettirmekte ve insanı toplum içinde özenilen bir konuma getirmektedir. Ayrıca sanatı birlikte icra edebilmek, uyumu zorunlu hale getirir. Bu faaliyetlerin engelli ve engelli olmayan bireylerle bir arada yapılabilmesi, onların ve duygularının ortak bir noktada buluşması, birbirlerine uyum sağlamaları demektir. Ordu İlinde 48 engelli kişi ve engelli olmayan 17 üniversite öğrencisiyle birlikte resim, müzik, halk oyunları eğitimleri vererek engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlayarak, Ordu İlindeki engelli bireyler, aileleri ve halka psiko-sosyal gelişim amaçlı seminer düzenleyerek engellilerin öz güvenlerini ve halkın engellilik konusunda farkındalığını artırmak amacıyla gerçekleştirilecek olan Sanat İle Gülen Yüzler Projesi için geçtiğimiz ay projemiz başlatılmıştır. Perşembe günü ise projemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bilindiği üzere Altınordu Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımız için birçok projeyi hayata geçirdik. Engelleri ortadan kaldırmaya devam edeceğiz. Bu projeyi önemsiyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde emeği olanlara ve proje ortaklarına teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı bu açılışımıza davet ediyorum.”
Kaynak: İHA