Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü ve Şehitler Günü

Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Öztürk, mesajında, Çanakkale zaferinin, tarih sayfalarında silinmek istenen Türk milletinin, genci, yaşlısı, kadını ve erkeğiyle gösterdiği şanlı mücadelenin eseri olduğunu belirtti.

Milletin tüm varlığıyla kenetlenerek yazdığı bu büyük destanın, tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez" dedirterek, özgür yaşama kararlılığı ortaya koyduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
"Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misalidir. Çanakkale zaferi, bir vatanın canı pahasına nasıl korunacağının, bir ülkenin nasıl kurulacağının en açık örneklerinden birini oluşturmaktadır. Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Bir yandan Cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken diğer yandan bizi biz yapan değerlerimizi daima canlı tutmaya devam edeceğiz. Bu inançla 18 Mart Çanakkale şehitlerimizi anma gününde bu toprakları bize vatan kılan başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum."
Kaynak: AA