Tyb Konya Şubesi 2015 Kültürel Etkinleri Takvimi’ni Açıkladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi 2015 Kültürel Etkinlikler Takvimini açıkladı.

Tyb Konya Şubesi 2015 Kültürel Etkinleri Takvimi’ni Açıkladı

TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, 21 yıldır Konya’da kültürel etkinliklerin adresi olan Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin, bundan sonra da aynı işlevi daha etkin bir şekilde görmeye devam edeceğini kaydetti.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin ve Konya Şubesi’nin, milletimizin dinamizmini temsil ettiğini vurgulayan Köseoğlu, düzenlenen etkinliklerin şehrin marka zenginliklerinden olduğunu söyledi.

Medeniyetimizin yeniden inşasında kültür ve sanat başkenti Konya’nın rolünün de büyük olacağına inandığını belirten Köseoğlu, “Kültür ve medeniyetimizin yeniden inşasında sağlam birer adım olarak gördüğümüz 2015 Kültürel Etkinlikler Takvimi’ni açıklamanın memnuniyetini duyuyoruz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Mart ayından başlayarak Aralık ayı da dahil olmak üzere her hafta en az bir etkinliğe imza atacağız. Mevlana gibi, Mehmet Akif Ersoy gibi, Necip Fazıl gibi, Cahit Zarifoğlu gibi değerlerimize her yıl olduğu gibi bu yılki etkinlik takvimimizde de yer verdik. Şiirden hikayeye, tarihten felsefeye kadar geniş bir yelpazedeki programlarımızın ilki 18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 13.30’da Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı vesilesiyle düzenlediğimiz “90 Yaşındaki Delikanlı Asım” programı olacak. TYB Onursal Başkanımız D. Mehmet Doğan’ın konuşmacı olacağı programı Necmettin Erbakan Üniversitesi ile ortaklaşa düzenliyoruz. Üniversitenin Prof. Dr. Erol Güngör Salonu’nda gerçekleşecek programa tüm ilgilileri bekliyoruz” dedi.

HER HAFTA BİR KÜLTÜREL ETKİNLİK
18 Mart’ta başlayacak kültürel etkinliklerin her cumartesi Konya İl Halk Kütüphanesi’nde devam edeceğini belirten Köseoğlu, “Mart ayının 2. programında Yazar Yıldız Ramazanoğlu Hanım’ı ‘Kadın ve Edebiyat’ başlıklı söyleşisiyle Konya’da ağırlayacağız. 4 Nisan’da artık gelenekselleşen ‘Yazarlar İmza Günü’ ile Konya’daki yazarlarımızı okurlarıyla buluşturmaya devam ediyoruz. 11 Nisan’da ise Karatay Belediyesi ile ortaklaşa ‘Kutlu Doğuma Naatlar’ programıyla Türkiye’nin dört bir köşesinden şairleri Konya’da misafir edeceğiz. Prof. Dr. Sâim Arıtan ve Doç. Dr. Bülent Sönmez de Nisan ayındaki etkinliklerimize konuk olacaklar. Bu yıl takvime bağlı olarak 32 ayrı programa imza atacağız” diye kaydetti.

Günümüzde özellikle gençlerin donanımlı bireyler olmalarının onlara sağlanacak ortamlarla direkt ilgili olduğunu belirten Köseoğlu, TYB Konya Şubesi’nin bu görevi de yerine getirdiğini belirtti.

Köseoğlu, TYB 2015 Kültürel Etkinlikler Takvimi’nin şube adresinde ve programlarda dağıtılacağını hatırlatarak ilgilileri davet etti.
Kaynak: İHA