Tır Sürücüsünü Ölümden Kurtardı, Ayın Polisi Seçildi

Samsun’da fenalık geçirip dili boğazına kaçarak karşı şeride geçip bir otomobile çarptıktan sonra yoldan çıkan TIR’ın sürücüsüne ilk müdahaleyi yaparak boğazına kaçan dilini çıkartıp ölümden kurtaran trafik polisi Samsun'da ayın polisi seçildi.

Tır Sürücüsünü Ölümden Kurtardı, Ayın Polisi Seçildi

Olay, Kavak ilçesi Çakallı mevkisinde 03 Şubat 2015 sabahı meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Selahattin Güdek, 55 AGM 50 çekici ve 55 K 3077 dorse plakalı TIR’ı ile seyir ederken direksiyon başında fenalık geçirmiş, direksiyon hakimiyetini kaybederek Samsun’dan Kavak istikametine seyir eden TIR, orta refüjden karşıya geçerek Fait Selçi idaresindeki 55 DS 410 plakalı otomobil, TIR’ın dorsesinin sol arka tekerine çarpmıştı. Direksiyon başında fenalık geçiren TIR sürücüsünün dili boğazına kaçıp boğulma tehlikesi geçirmişti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli trafik polisi İbrahim Sağlam, TIR sürücüsüne müdahale edip boğazına kaçan dilini çıkartıp ilk yardım yaparak boğularak ölmesine engel olmuştu.

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, polis memuru İbrahim Sağlam'ı görev bilinci ile hareket etmesi, her zaman ve her konuda vatandaşların yanında olduklarının bilinci hissini vermesi, haberin yerel ve ulusal basında yer alarak olumlu izlenim vermesi, duyarlı ve dikkatli bir şekilde çalışması, mesai arkadaşlarına örnek teşkil etmesi ve halkın polise olan güven duygusunun güçlenmesine katkıda bulunmasından dolayı Samsun'da "2015 Yılı Şubat Ayının Polisi" seçti. Polis memuru İbrahim Sağlam'ın fotoğrafı Samsun Emniyet Müdürlüğü lobisindeki ayın polisi panosuna asıldı.
Kaynak: İHA