'Seçilirsem Filistin diye bir şey kalmayacak!'

Netanyahu, "Benim iktidarım döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacak. Kudüs’te binlerce yeni ev inşa edeceğim" dedi.

'Seçilirsem Filistin diye bir şey kalmayacak!'
'Seçilirsem Filistin diye bir şey kalmayacak!'
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yeniden seçilmesi halinde, iktidarı döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacağını söyledi.

Seçim kampanyası çerçevesinde Doğu Kudüs'teki Har Homa Yahudi yerleşim birimini ziyaret eden Netanyahu, İsrail radyosunda yer alan habere göre, "Yeniden seçilirsem Kudüs'te binlerce yeni ev (Yahudi yerleşim yeri) inşa edeceğim ve ebedi başkentimizi (Kudüs) geliştirmeyi sürdüreceğim. Uluslararası baskıya rağmen bu yerleşim yerlerini inşa edeceğiz" ifadesini kullandı.

Netanyahu, seçimlerin sonucunda en büyük rakibi olan Siyonist Birliği'in iktidara gelmesi halinde Hamas'ın Doğu Kudüs'e geleceğini iddia etti.

İsrail'in Maariv gazetesinin internet sayfası NRG'ye yaptığı açıklamada ise Netanyahu, yeniden seçilmesi halinde bir Filistin devletine izin vermeyeceğini belirterek, "Benim iktidarım döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacak. Kim Filistin devletinin kurulması için harekete geçer ve buralardan (Filistin toprakları) çekilmeye niyet ederse, bu toprakları İsrail'e karşı düzenlenecek radikal İslamcı terörist saldırılara terk etmiş olur" diye konuştu.