Sarıkaya İlçe Ekonomisine Destek

Sarıkaya Sınırlı Sorumlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdurrahim Coşkun, ilçe ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.

Çoşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yetiştirilen çeşitli tarım ürünlerinin taşınmasını üstlendiklerini anımsatarak, ilçenin ekonomisinin gelişmesi için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını belirtti.

Çiftçilerin ve esnafın kooperatiflerine sahip çıkarak, yardımcı olmalarını beklediklerini dile getiren Çoşkun, "Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde buradaki buğdayların taşımacılığını sadece kooperatifimiz yapmaktadır. Dışarıdan herhangi bir firma veya şahıs kendi aracıyla anlaşma gereği TMO'dan taşıma yapamaz. Esnafımızın bu konuda anlayış göstereceğinden de hiç kuşkumuz yoktur" dedi.

Geçen yıl kooperatife üye olan taşıyıcıların 15 bin ton buğdayı çeşitli illere taşıdıklarını anlatan Coşkun, "Yine 2014 yılında şeker pancarı üreten çiftçimizin 60 bin ton pancarını fabrikaya taşıdık. 2015 yılında da TMO'nun yeniden buğday satışına başlamasıyla birlikte 11 bin ton buğday çekimini gerçekleştirdik. 5 bin ton buğdayın satışı da gerçekleşerek yine taşımacılığı yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA