Tekirdağ'da 'Hayvancılığı Destekleme Projesi' Çalışmaları

TekirdağŸ BüyükşŸehir Belediyesi, "HayvancılığŸı Destekleme Projesi" kapsamında mera ıslah çalışŸmaları başŸlattı.

Proje kapsamında Muratlı ilçesindeki Kırkkepenekli Mahallesi'nde incelemelerde bulunan TekirdağŸ BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Kadir Albayrak, burada yaptığŸı açıklamada, 2015 yılı süresince hayvancılığŸın yoğŸun olarak yapıldığŸı 8 ilçenin 19 mahallesinde toplam 31 bin 850 dekar meraya 796 bin 250 kilogram sunni gübre atmak suretiyle iyileşŸtirme çalışŸmaları yapılacağŸını belirtti.

BüyükşŸehir Belediyesi'nin en önemli hedefinin, TekirdağŸ ekonomisinin temelini oluşŸturan tarım ve hayvancılık faaliyetlerine katkı sağŸlayarak bölge çiftçisinin gelir seviyesini ve yaşŸam standardını yukarı seviyelere çıkartmak olduğŸunu ifade eden Albayrak, "ǜlke genelinde 12 milyon hektar meramız bulunmaktadır. Dünya mera varlığŸının yüzde 0.38'ine sahibiz ve dünya sıralamasında 46. sıradayız. Ancak, uzun dönemlerdir yapılan ısrarlı yanlışŸ uygulamalar nedeniyle mera varlığŸımız hem azalmışŸ hem de verimsizleşŸmişŸtir" dedi.

Tüm dünyada olduğŸu gibi TekirdağŸ'da da hayvan beslemede belirleyici rol oynayan ve kaba yem kaynağŸı olan meraların büyük öneme sahip olduğŸunu aktaran Albayrak, şŸunları kaydetti:
"İlmiz genelindek meralarda bulunan mevcut bitki örtüsünün çeşŸitliliğŸinin ve yem kalitesinin artırılması ile bölgenin ekolojik dengesinin korunarak biyolojik hayatın sürdürülebilirliğŸine katkı verilmesi. Münavebeli otlatma düzeninin sağŸlanarak mera verimliliğŸinin arttırılması ve işŸletiminin sürdürülebilirliğŸinin tesisi mera ıslahının ve işŸletiminin ilimizde teşŸvik edilmesi, alınan sonuçların diğŸer mahallelere duyurularak konunun bölgemizde yaygınlaşŸmasının sağŸlanması. Hayvancılıkla istihdam yaratılarak göçün önlenmesi, ǜlkemizin hayvancılığŸının gelişŸimine, hayvansal ürün ihtiyacının karşŸılanmasına destek verilmesi. Projede görev yapacak teknik eleman, hayvan sahipleri ve çobanlar eğŸitime tabi tutularak mesleki teknik bilgi düzeylerinin yükseltilmesi, projemizin başŸlıca amaçlarındandır."

 
Kaynak: AA