Suriyeli Minik Aişe Hayırseverlerin Yardımını Bekliyor

Suriye'de Esed yönetiminin sivillere yönelik düzenlediği askeri saldırılarından kaçarak, Lübnan'a sığınan ve doğuştan kalbinde delik bulunan minik Aişe, hastalığından kurtulacağı günü bekliyor.

Lübnan'ın doğu kesiminde yer alan Bekaa'daki mülteci kampında bir barakada hayata tutunmaya çalışan minik Aişe'nin ailesi, kızlarını bir mülteci olarak sığınmacı kampında kaybetmenin korkusunu yaşıyor.
AA muhabirine yaşadıkları zorlukları anlatan baba Ziyad ed-Diab, "Yiyecek içecek istemiyorum, tek isteğim kızımın bir an önce ameliyat olması ve hayatının kurtulması" diyor.
Kızının kalbi delik bir şekilde dünyaya geldiğini belirten Diab, minik Aişe'de ayrıca yüzde 85 damar sertleşmesi olduğunu buna bağlı olarak felç belirtilerinin ortaya çıktığını dile getiriyor.
Devrimden önce Suriye'nin Hama şehrinde gayet iyi yaşam koşullarına sahip olduğunu dile getiren Diab, şu anda elverişsiz şartlar altında yaşadıklarını, bu durumun da Aişe'nin sağlığını olumsuz etkilediğini ifade ediyor.
Diab, tedavisi oldukça külfetli olan bu hastalığın giderek ilerlemesi sebebiyle kızını kaybetmekten endişe duyduğunu söyleyerek, "Kızımın hayatının kurtulması için 22 bin dolara ihtiyaç duyuyoruz. Kızım ellerimin arasından kaybolmak üzere onun ameliyat masraflarını karşılamaktan acizim" ifadelerini kullanıyor.
Aişe'ye yardım eli uzatacak kişilerden ameliyatı karşılayamasalar bile her ay 300 dolar tutan ilaç parası konusunda kendisine yardımcı olmalarını talep eden Diab, "Aişe'yi muayene eden tüm doktorlar açık kalp ameliyatı olması gerektiğini söylüyor. Ancak ben ameliyatın maliyetini karşılayamadığım için evraklarımı bir çok kez hayır kurumlarına gönderdim. Ama şu ana kadar herhangi bir sonuç alamadım" diye konuşuyor.
Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu'nun (UNICEF) verilerine göre, yaklaşık 2 milyon Suriyeli çocuk, Türkiye, Lübnan ve Ürdün gibi komşu ülkelerde sığınmacı olarak yaşıyor.
Kaynak: AA