Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde aday olacak arkadaşlarımızla ilgili kararı genel merkezimiz verecek.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması
Bizim adayımız genel merkezin belirleyeceği 5 adaydır” dedi.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Burada partililere seslenen Başkan Yılmaz, “Partimizden milletvekilliği seçimleri için aday adayı olan arkadaşlarımızdan sadece 5’i aday olarak gösterilecek. Dolayısıyla aday adayı olan tüm arkadaşlarımızın bunun sorumluluğuyla çalışmalarını sürdürmesi gerekir. Ben Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmeden önce, kim aday olursa onunla birlikte partimin emrinde çalışacağımı basın yoluyla kamuoyuna deklare etmiştim. Tüm aday adayı kardeşlerimizin aday olacak 5 arkadaşımızla birlikte aday gösterilmese bile birlikte gönül gönüle çalışması gerekir” diye konuştu.

Aday belirleme sürecinin partilerinin yetkili kurulları tarafından belirlendiğini dile getiren Başkan Yılmaz, “Dolayısıyla burada karar verici bizler veya teşkilatımız değil. Genel merkezimiz ve Genel Başkanımız aday olacak arkadaşlarımızla ilgili son kararı verecek. Bu da belli bir çalışma sonrası ortaya çıkacak. Temayül, kamuoyu anketleri ve diğer çalışmaların ardından 5 arkadaşımız milletvekilliği için aday gösterilecek. Burada bizim bir adayımızın olması söz konusu değil. Bizim adayımız genel merkezimizin belirleyeceği 5 adaydır” şeklinde konuştu.

"ORDU’YA BİR BÜTÜN OLARAK BAKIYORUZ"
Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Ordu’nun sorunlarını çözmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, “Bu yıl sadece su ile ilgili 52 milyon liralık kaynak ayırdık. Geçtiğimiz yıl Özel İdare'nin Ordu için ayırdığı su bütçesi 7 milyon liraydı. Ordu sadece Altınordu’dan ibaret değil, Alankent, Tepealan, Salman, Çamaş, Üçyol’da Ordu’dur. Biz tüm Ordu’ya bir bütün olarak bakıyor ve aynı nazarda hizmet etmek için çalışıyoruz” dedi.

2017 yılını milat olarak kabul ettiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “Hemşehrilerimizin beklentilerinin farkındayız. Bir an önce asfat ve çalışmaların bitmesini istiyorlar. Sadece Altınordu’dan örnek verirsek, altyapı yetersiz. Kanalizasyon ve su boruları yıllar önce 50 kişiye göre ayarlanmış, şu an orada 300 kişi yaşıyor. Dolayısıyla önce altyapı sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Altyapı bitmeden üst yapıya geçersek bir yıl sonra orayı tekrar açmamız gerekecek ve kamunun kaynakları israf olacak. Aylardır yerin altında çalışıyoruz. İnşallah altyapı çalışmaları tamamlandığında, Ordu çok daha farklı bir il haline gelecek” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA