Burhaniye Tariş'Te Olağanüstü Kongre Yapıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifinin olağanüstü kongresinde Tariş Zeytinyağı Fabrikası bitişiğinde, Pamuk Birliği’ne ait 4 bin 523 metre karelik arsanın satın alınması kararlaştırıldı.

Burhaniye Tariş'Te Olağanüstü Kongre Yapıldı
Tariş Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin’in de katıldığı kongre de konuşan Kooperatif Başkanı Fikret Akova” Tariş kooperatifleri içerinde Burhaniye’yi en büyük yapan siz ortaklarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.


Tariş’in Reha Yurdakul Kültür Merkezi’ndeki toplantısı ilgi gördü. Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal marşı okundu. 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Fikret Akova, gündem hakkında bilgi verirken, katılımcılara teşekkür etti. Pamuk Birliğine ait arsanın zatın alınması hakkındaki önerge oybirliğiyle kabul edildi. Daha sonra kürsüye gelen Kooperatif Başkanı Fikret Akova, Tariş açısından bu günün tarihi bir gün olduğunu söyledi.

Pamuk Birliğine ait ararsının 8 bin 751 metre karelik kısmının 2006 yılında satın aldıklarını anlatan Başkan Fikret Akova” Geri kalan kısmını o günlerde satmak istememişlerdi. Ancak aradan geçen 9 yıl pamukçuların aleyhine çalıştı. Birlik pamuk alamadığı gibi vatandaşlar pamuk ekmekten de vazgeçti. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Altınova da yapılan Pamuk Birliği toplantısına ilçemizden bazı arkadaşlar da katıldı.

Adı geçen arsasının satın alınması için temaslarımız devam etti. Bu arsayı şu anda biz kira karşılığı kullanıyoruz. Bu arsa bizim için çok önemli. Arsa elimizden giderse sıkıntıya gireriz. Bu arsayı satın almak için sizlerden para istemiyoruz. Kipa’dan ve yeni yapacağımız AVM’den gelen paralarla burayı satın almak istiyoruz. İlçemizde OSB yapılacak. Ancak istimlaklar henüz bitmedi. Böyle olunca da başlanması uzun süre alacak. Bu gün Tariş’e sahip çıkma günüdür. Tariş’e sahip çıkan ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. Hepinizi yürekten saygı ile selamlıyorum” dedi.

CAHİT ÇETİN “BURHANİYE KOOPRATİFİ EN BÜYÜK”
Daha sonra kürsüye gelen Tariş Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Kendisi’nin Edremit Güre’li eşinin de Kızıklı’lı olduğunu anlattı. Cahit Çetin ” Bu gün çok mutluyum. Pamuk birliğine ait bu arsanın alınmasını çok istiyordum. Altınova Kooperatifi Başkanı Hasan Sezer, arsayı alın dedi.

Burhaniye kooperatifi en büyüktür. Birliğin satın aldığı yağın yüzde 25’ini siz satın aldınız. Satın aldığımız yağ bin tonu geçti. Birliğin en büyük kooperatifi sizsiniz. Burası da size yakışır. Altınova pamuk kooperatifi yetkililerine teşekkür ediyorum. Allah bu günümüzü aratmasın. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Kongrenin sonun da, kürsüye çıkan Tariş Müdürü Emrah Öztürk de, sermaye kesinti uygulamasının sona erdiğini bildirdi ve kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Toplantının sonunda, konuklara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.
Kaynak: İHA