Ak Parti'den, Mahalle ve Köy Başkanlarına 'Seçim' Eğitimi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, kent genelindeki AK Parti'nin köy ve mahalle başkanlarına yönelik eğitim toplantısı gerçekleştirdi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Ticaret Borsası konferans salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, Türk siyasi tarihine AK Parti'nin 2001 yılından bu zamana kurumsallık getirdiğini, bu kurumsal çalışmanın sonucu olarak da bu toplantıları düzenli olarak yaptıklarını söyledi.

Adım adım seçime yaklaşıldığına değinen Ürün, "Bu toplantı da şu anda Türkiye'nin her yerinde yapılıyor. Buradan bir ölçme değerlendirme yapılacak. 7 Haziran'dan önce seçime ne kadar hazırız sonucunu bulacağız. Varsa eksikliklerimiz bunları tamamlayacağız" diye konuştu.

Ürün, Kütahya'da 2002 yılında milletvekili dağılımında 6-0 yapıldığını, Afyonkarahisar için de 5-0'ın asla hayal olmadığını söyledi.

Birinci önceliğin sandıktan çıkmak olduğunu dile getiren Ürün, şunları kaydetti:
"Sandıktan çıkabilmek için sandığa gitmek lazım. Bu kadar üye var ama seçmen listesinde yok. Bir de seçmen listesinde olup sandığa gitmeyenler var. Hepimiz biliyoruz. Seçmen listesinde ismi var ama seçim günü sandığa oy kullanmaya gitmiyor. Sandığa gitmeyen seçmen oranı en az yüzde 10'dur. Bu oran bütün dengeleri değiştirir. Bu yüzde 10'nun 5'ini sandığa götürebilirsek bir milletvekili fazla alırız. 2011 seçimlerinde benim hesaplarıma göre 8 bin-8bin 500 oyla Ali Özkaya beyin milletvekilliğini kaybettik. Ondan önceki seçimde de Zekeriya Aslan kardeşimizi yaklaşık 1000 küsur oyla kazandık. Dünyada bütün güçler Türkiye üzerine planlar yapıp bunları uygulamaya sokarken biz de bu işin bilincinde olan insanlar olarak bu bilinci yaymamız lazım."
- "Çok büyük bir vebal altındasınız"
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ise, cumhuriyetle yaşıt partilerin dahi kendilerindeki disiplini gösteremediğini, AK Parti'nin ise ne gün ne yapacağını, kimlerle eğitim vereceğini çok önceden planladığını ve hayata geçirdiğini anlattı.
Mahalle ve köy başkanlarının çok önemli bir görev ifa ettiklerini dile getiren Yurdunuseven, "Mahalle ve köy başkanları olarak bulunduğunuz mahalleler ve köylerde birer Erdoğan'sınız, birer Davutoğlu'sunuz, birer Eroğlu'sunuz, birer Ürün'sünüz. O mahallenin, o köyün her şeyi sizden soruluyor. Biz parti olarak sizlere güvenerek sizleri oralara başkan yapmışız. İnşallah sizler de bunun karşılığını 7 Haziran'da, partili üyelerimizi ve seçmenlerimizi takip ederek onları sandığa götürüp oy kullanmalarını sağlayarak bu görevi yerine getireceksiniz" diye konuştu.

"Çok büyük bir vebal altındasınız. İnşallah bu hizmetinizle çok büyük de sevap kazanacaksınız" diyen Yurdunuseven, şunları kaydetti: bin
"14 Mart itibariyle sandık çevrelerine seçmen listeleri asıldı. Bu seçmen listelerini lütfen inceleyiniz. İlçe, belde, kadın ve gençlik kolları başkanlarınızla bir araya geliniz ve seçmen listeleri ile evleri karşılaştırınız. Vatandaşın bulunduğu apartmanda bütün seçmenler seçmen listesinde mi diye kontrol edilmesi gerekiyor. Aldığımız bilgiye göre Türkiye genelinde AK Parti üyesi olmasına rağmen seçmen listelerinde adı çıkmayan 257 bin kişi var. Bize verilen son bilgiye göre Türkiye genelinde 257 bin kişinin AK Parti üyesi olmasına rağmen seçmen listelerinde olmadığı yönündedir. Afyonkarahisar'da da AK Parti'ye üye olmasına rağmen seçmen listesinde bulunmayan 2-3 bin kişi bulunuyor. Biz bunu merkez ilçemiz ve diğer ilçelerimizle paylaştık. Lütfen bunları takip edelim."
Konuşmaların sonunda, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Davut Yılmaz ile partinin yönetim kurulu üyesi Süleyman Karakuş tarafından mahalle ve köy başkanlarına eğitim verildi.

Kaynak: AA