Öğrencilerin Seslerinden Duygulu 'İstiklal Marşı' Klibi

Emet ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde merkez ve köylerdeki 28 okuldan 50 öğrencinin parça parça seslendirmesiyle oluşturulan "İstikbalimizin Dilinden İstiklal Marşı" adlı klip, sosyal medyada ilgi gördü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün 94'üncü yıl dönümünün kutlandığını hatırlattı.
Topyekun mücadelenin ardından Mehmed Akif Ersoy'un yazdığı marşın millete hediye edildiğini belirten Cöre, şöyle konuştu:
"Sayın Kaymakamımızla da görüşerek bir çalışma yapmak istedik. İlçemizdeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin katılımıyla bir çalışma, milli birlik ve beraberlik ruhunu ortaya çıkaracak bir eser olsun diye düşündük. Daha sonra iki öğretmenimizi bu işle görevlendirerek çalışmalarımıza başladık. İstiklal Marşı'nın diğer şiir ve marşlardan farklı bir anlamı, bir ruhu var, bu ruhtan istifade etmek istedik. Çalışmalara başlayınca arada bazı aksiliklerin kendiliğinden çözülmesi gibi sürprizler de oldu. Arkadaşlarımız gecesini gündüzüne katarak 10 gün gibi kısa bir sürede güzel bir çalışma ortaya çıkardı. 7 dakikalık klibimiz sosyal medyada yayınlandıktan sonra umduğumuzdan fazla ilgi ve talep gördü. Bunu ne Milli Eğitimin ne öğrencilerin ne de öğretmenlerin bir çalışması olarak değerlendiriyoruz, Mehmed Akif'in ölümsüz eserinin 94 yıl sonraki ruhunun bir yansıması olarak görüyoruz."
- "450 kilometre civarında yol katettik"
Klibi hazırlayanlardan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu sınıf öğretmeni Ali Ciner ise ilçe merkezi ve köylerdeki okulların tamamına giderek çekimleri gerçekleştirdiklerini anlattı.
İstiklal Marşı'nı, 28 okuldan 50 öğrencinin parça parça seslendirdiğini, fon müziği tercihini de "Miraç" adlı ezgiden yana kullandıklarını dile getiren Ciner, şu bilgileri verdi:
"Proje sırasında 450 kilometre civarında yol katettik. Sabahları çekim yaptık, akşamları da bilgisayar başında düzenlemeyle uğraştık. Mehmed Akif Ersoy ve şehitlerimizin anıldığını günlere bu klibi yetiştirerek bir duyarlılık oluşmasını istedik. Sosyal medyada büyük ilgi gördü. 18 saatte bile tıklanma sayısı on binlere ulaştı. Bundan çok memnunuz. İnşallah amacımıza ulaşmışızdır. Mehmed Akif Ersoy'un anılmasını layıkıyla yapamayız ama hatırlanmasına inşallah vesile oluruz."
Ciner, klibin, öğrencilerin "Cevizdere Şehitler Anıtı" önünde toplu olarak son iki dizeyi okumasıyla sona erdiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA