Ödemiş'te Et Entegre Tesislerinin Devri Tartışması

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yasa gereği et entegre tesisini devraldığını açıkladığını, ancak bu tesiste bölgenin en büyük hayvan pazarının bulunduğunu belirtti.

Ödemiş Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, mezbaha hizmetlerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği, bu hizmetin her iki belediye meclisince onanan ortak hizmet protokollü işler olduğu ve Ödemiş Belediyesi'nce toplam 4 milyon 625 bin 369 lira harcandığı kaydedildi.
Ortak hizmet protokollü işlerin karşılıklı uzlaşma sağlanmadan alındığının vurgulandığı açıklamada, "Belediye olarak 130 bin nüfuslu Ödemiş'in hakkını korumak ve takipçisi olmak görevimizdir" ifadeleri yer aldı.
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuyla ilgili itirazlarının olduğunu belirtti.

İtirazlarına karşın devir kararı alındığını söyleyen Badem, şunları söyledi:
"Meclis kararının bir haftalık onama süreci var. Bu hafta meclis kararı onaylandığında Ödemiş Belediyesi olarak gerekli itirazımızı idari yargıya taşıyarak yapacağız. Büyükşehir Belediyesi'nin yasa gereği devraldığını açıkladığı et entegre tesisi içinde bu bölgenin en büyük hayvan pazarı var. Hayvan pazarı ile et entegre aynı parselde bulunuyor. Et entegre alınınca hayvan pazarını kapatmamız gerekiyor. Bu konu karşılıklı konuşularak çözülebilirdi. Bu şekilde oldubittiye getirilmemeliydi."
Kaynak: AA