Gürsu Köylerinden Suriyeli Mağdurlara Tır Dolusu Yardım

Bursa'nın Gürsu ilçesinin İğdir köyü sakinleri, Suriye’ye bir tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Gürsu Köylerinden Suriyeli Mağdurlara Tır Dolusu Yardım

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ilk defa bir köyden Suriyeli savaş mağdurlarına yardım tırı gönderilmişti. Gürsu Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İHH, İlçe Ziraat Odası ve İğdir köyü muhtarlığının ortaklaşa düzenlediği Suriye’ye yardım kampanyasına köylülerden yardım yağdı. Geçimlerini meyvecilikle sağlayan İğdir halkından toplanan yardım Suriye’ye dualarla gönderildi.

Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, “Gürsu çiftçisi cömerttir, yardımseverdir. Gürsu kaymakamlığımız, belediyemiz ve İHH ile yaptığımız istişareler sonucu Gürsumuzdaki 8 köyümüzde 8 tır yardım toplayarak Suriye’deki mazlum kardeşlerimize ulaştıralım istedik. Allaha şükürler olsun kısa zamanda önemli mesafe kat ettik” dedi.

İlçenin 6 köyünden daha Suriyeli savaş mağdurlarına yardım malzemesi gönderileceğini söyleyen Savaş “Biz ensar-muhacir ilişkisini Resulullah Efendimizden ve eshab-ı kiramdan öğrendik. Nerede bir zulüm varsa, bir mazlum ve mağdur varsa Türkiye orada. Biz de Suriye’deki mazlum kardeşlerimize yapılan zulme sessiz kalamayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Emeği geçen, destek veren herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

İHH Bursa İl Temsilcisi Hüseyin Kaptan ise, "Gayretle ve hassasiyetle bu emanetleri sahiplerine ulaştırıyoruz. Bugün Gürsu ve köyleri mazlumun derdiyle dertlendi. Bu yardımlarda önemli olan o insanların derdiyle dertlenmek" şeklinde konuştu.

Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas ise, “Çanakkale zaferinde ecdadımızla omuz omuza savaşıp, Bursa’dan sonra en fazla şehit veren şehirler Halep ve Şam’dır. Biz geçmişinden ders alarak, geleceğine bakan bir toplumuz. Tarihini iyi okuyan, iyi bilen bir toplumuz. Bu nedenle Suriye halkının geçmişteki ecdadımızla omuz omuza mücadeleyi unutamayız. Bugün destek verme sırası bizdedir. Tüm hayırsever vatandaşlarımıza şahsım ve Gürsu halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yardım tırı dualarla Suriye’ye doğru yola çıktı.
Kaynak: İHA