Çorum'da Ambulans Dağıtım Töreni

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'a gönderilen 8 ambulans için İl Sağlık Müdürlüğünce dağıtım töreni düzenlendi.

Vali Ahmet Kara, Göğüs Hastalıkları Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende, Türkiye'de son yıllarda sağlık alanındaki olumlu gelişmelerle büyük bir atılım yaşandığını, sağlık alanında Avrupa standartlarının yakalandığını belirtti.

Sağlık hizmetlerinde 2003 yılından itibaren güzel gelişmeler yaşandığını ifade eden Vali Kara, "Hastane, sağlık ocağı, ambulans sayıları arttı. Şükürler olsun ki bugün Türkiye kendi vatandaşlarının yanı sıra yurt dışındaki kardeşlerine de yardım eder konuma geldi. Dünyanın birçok bölgesinde, Somali'de, Gazze'de, Bosna'da ülkemizin sağlık ve yardım kuruluşlarını görmek mümkün" diye konuştu.

Acil çağrıların tek bir merkezde toplanması için yeni düzenlemeler yapıldığını anımsatan Kara, ilk yardım, asayiş ve yangın başta olmak üzere tüm çağrıların tek bir numara ve merkezde toplanması için Çorum'da da Acil Çağrı Merkezi kurulacağını, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yeni ambulanslarla il genelindeki ambulans sayısının 60'a çıktığını belirten Kara, gelecek dönemde bu sayının daha da artacağına inandığını kaydetti.

İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel de 2014 yılında 31 bin 479 vakaya müdahale edildiğini, ayrıca 10 hastanın helikopter ambulans, 2 hastanın da uçak ambulansla naklinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yeni ambulansların ilçelere gönderileceğini dile getiren Yücel, ambulansların hayırlı olması temennisinde bulundu.
AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Murat Yıldırım da kentte sağlık alanındaki yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından yapılan duadan sonra Vali Kara ve beraberindekiler ambulansların anahtalarını şoförlere teslim etti. Ambulanslarla daha sonra şehir turu atıldı.
Kaynak: AA