Sağlık-sen, Sağlık Bakanlığının Sınıfta Kaldığını Açıkladı

Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını dile getirdi.

Sağlık-sen, Sağlık Bakanlığının Sınıfta Kaldığını Açıkladı

Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi tarafından, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılan basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının insanların emanetçisi, sağlık sisteminin sigortası olduğunu dile getirildi.

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu yaptığı basın açıklamasında, “Sağlık çalışanları insanımızın sağlığının emanetçileri, sağlık sisteminin sigortasıdır. Sağlık çalışanları bugüne kadar kendisine uzanan hiçbir eli geri çevirmediği gibi bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayacaktır. Bu nedenle, sağlık çalışanları olarak bugün de işimizin başında, aziz milletimizin hizmetindeyiz.

Ancak, sağlık çalışanlarının umutla beklediği, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi hususlarda yapılan açıklamalar ve değinilmeyen lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konular nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramında hayal kırıklığı yaşıyoruz.

Sayın Başbakan tarafından müjde olarak açıklanan nöbet ücretlerinde yüzde 50 oranında artışı, çalışanlar olarak memnuniyetle karşılıyoruz.

Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak, uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı ve ek ödemelerinin emekliliğe yansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Sayın Başbakanı yanılttığı ortadadır. Sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamalar, Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını göstermiştir” dedi.

Kaynak: İHA