Mhp’de Durmuş Yalçın Aday Adayı

7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri öncesi işadamı Durmuş Yalçın MHP’den aday adayı oldu.

Mhp’de Durmuş Yalçın Aday Adayı

Yalçın, MHP Karabük İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını açıklarken, toplantıya, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, Merkez İlçe Başkanı Samet Yalçın, Safranbolu İlçe Başkanı Muharrem Asker ile çok sayıda partililer katıldı.

İl Başkanı Burhanettin Arslan, partilerinde aday adaylığı müracaatının 12 Mart tarihinde başladığını belirterek, “ İl Başkanlığımıza bugüne kadar şifahi müracaatlar olmuştur. 12 Mart tarihinden sonra bir fiil müracaat yapanlar Genel Merkez tarafından kabul edilecek. Bugüne kadar 5 arkadaşımız partimize müracaat ederek milletvekili adaylık süreci içersinde girmiştir. Bunların genel merkeze müracaat yapıp yapmadığını bizler bilmiyoruz. Bugüne kadar il başkanlığımıza Dursun Altıparmak, Ayhan Akbaş, Mustafa Özata, Yaşar Kılıç ve bugün değerli abimiz Durmuş Yalçın başvuru yapmıştır” dedi.

MHP’den Karabük Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan işadamı Durmuş Yalçın, “Türk vatandaşı olarak sahip olduğum sorumluluk duygusu, ülkücü, ahlak ve şuurum gereği Karabük halkına ve milletimize “İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir” düsturuyla hizmet için 7 Haziran 2015 tarihin de yapılacak olan 25. dönem milletvekilliği genel seçimlerinde partimizden aday adayı olduğumu ilan ederim. Milliyetçi Hareket Partisi milletimizin yaşadığı varlık ve beka endişesi karşısında ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. MHP adaletsiz, hakkaniyetsiz siyasi tasarruf ve icraatların karşısında hukukun üstünlüğünün ve hukuk devletinin teminatıdır. MHP, parti devleti ve tek adamlık rejimi karşısında çok partili siyasi hayatın ve fazilet rejimi olan demokrasinin, milet iradesinin teminatıdır. Mücadele ve hedefimiz; güçlü devlet güçlü millet idealini hayata geçirmektir. Mücadelemiz demokrasi ve refah artışıdır. Mücadelemiz daha müreffeh ve bayındır Karabük içindir, Karabük’ün kamu hizmet ve yatırımlarından hak ettiği payı alması içindir. Adaylık müracaatında bulunduğumuz bu tarih istiklal marşımızın kabul edildiği ay olup bu vesile ile merhum milli şairimizi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz. Değerli Karabüklüler biz yapmaya talibiz, gönülleri ihyaya talibiz. Sizlerin mecliste ki güçlü iradesi ve hadimi olmaya talibiz.” dedi.

Kaynak: İHA