Erü Uluslararası Kurs Düzenledi

Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği, Türk Hastane Enfeksiyonları ve Kontrolü Derneği ile Erciyes Üniversitesi’nin iş birliği ile 'Enfeksiyon Kontrolündeki Yeni Bakış Açıları' kursu düzenlendi.

Erü Uluslararası Kurs Düzenledi

Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği, Türk Hastane Enfeksiyonları ve Kontrolü Derneği ile Erciyes Üniversitesi’nin iş birliği ile Kayseri'de uluslararası kurs düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen kursta, 26 ülkeden 70 kişi katılırken, 12 bilim adamı Enfeksiyon Kontrolündeki Yeni Bakış Açılarını tartıştı.

Kurs hakkında bilgiler veren ERÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Alp Meşe, "Bu kursun ana başlığı enfeksiyon kontrolündeki yeni bakış açılarıdır. Hastane enfeksiyonları hastanelerin önemli bir problemidir. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde de hastane enfeksiyonlarını hastanelerde çok sık görüyoruz. Bunlar özellikle yoğun bakım hastalarında bazen ölümcül olabiliyor. Dolayısıyla bu enfeksiyonların hastanelerde önlenmesi gerekmektedir. Bizde bu amaçla bugün burada dünyanın bu konuda ki uzmanları ile birlikte bunu tartışacağız. Yaklaşık 12 bilim adamı bu kursa konuşmacı olarak katılıyor. 26 ülkeden 70 katılımcımız var. Hep birlikte enfeksiyon kontrolünde ki yenilikleri konuşacağız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA