Çankırı'da Kütüphane Açılışı

İstanbul-Çankırı Gençlik Derneğince yürütülen "Oradaki Bizler Kütüphane Projesi" kapsamında, Orta ilçesinde kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Vali Vahdettin Özcan, Atatürk Ortaokulu'na kurulan kütüphanenin açılışında, gençleri yaptıkları anlamlı hizmetten dolayı kutladığını belirtti.

Türkiye'de üniversite sayısının, 70'lerden 180'lere çıktığını ve öğrenci sayısının ciddi oranda arttığını aktaran Vali Özcan, "Bu gelişmeler güzel fakat illerin yatırım kapasitesinin de bu oranda artırmak zorundayız. Yakınkent OSB çalışmaları bu manada hızla ilerliyor ve yakında altyapı çalışmaları başlayacak. Gerçekleştirilen bu OSB çalışmasında Milletvekilimiz Hüseyin Filiz'in gayret ve çabası gerçekten çok büyüktür. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise bu tür işlerin azim, gayret ve istekle hayata geçirildiğini kaydetti.

"Gençliğe ne kadar çok önem verirsek, geleceğimiz de o kadar aydınlık olur" diyen Filiz, "Açılan üniversite sayısı arttı. Üniversiteye giden gençliğin sayısı da arttı. Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde şuanda 10 binden fazla öğrenci eğitim görüyor. Artan öğrenciyle işsizler ordusunu artırmamak lazım. Bunun için sanayi kalkınması lazım, üretim yapmak lazım. Bu üretimi de üniversiteli gençlerle yapmalıyız" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Vahdettin Özcan'ın isminin verildiği kütüphanenin açılışı yapıldı.
Proje kapsamında, İstanbul-Çankırı Gençlik Derneği üyeleri tarafından alınan 3 bin 500 kitap, eğitim CD'leri, 4 satranç takımı, öğretmenler için eğitici kitaplar, 5 bilgisayar, 1 projeksiyon ve profesyonel fotoğraf makinası hediye edildi.
Kaynak: AA