Kur-an'ı Kerim'i Arapça'dan İngilizceye Çeviren Niyazi Kahveci Kırşehir'den Rektör Adayı Olduğunu Açıkladı

Kur-an'ı Kerim'i Arapça'dan İngilizce'ye 15 yıllık bir çalışma sonrasında çeviren Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

Kur-an'ı Kerim'i Arapça'dan İngilizceye Çeviren Niyazi Kahveci Kırşehir'den Rektör Adayı Olduğunu Açıkladı

Kırşehir'de medya temsilcileri ile bir otelde bir araya gelen Kahveci, "İşlerini yapmayanlar kişilerle meşgul olarak oy alabilmek için hocalara baskı yapıyormuş bu durum bizleri üzüyor" dedi.

Kahveci yaptığı açıklamada, "2009 yılında Kırşehir'de akademik hayata başladım. Kıreşhir benim bilimsel hayat deneyimim de çok önemli bir yere sahip, çağımızda bilinmelidir ki, devlet yönetiminde kişisel yönetimlere yer yoktur. Üniversitemizin kişisellikten kurtularak kurumsallaşmasını sağlamak istiyorum. Her şey sistematize edilerek teknolojinin de yardımı ile otomasyon sistemine geçilecek. Sosyolojik, ekonomik, bürokratik, diplomatik, akademik olarak oluşturduğum görgü ve donanımımı her açıdan Kırşehirle paylaşarak çalışmalar yapma gayreti içerisindeyim" diye konuştu.

Katıldığı basın toplantısında neden aday olduğunu da açıklayan Kahveci, "Kırşehir kamoyu bürokrasisi, siyaseti ve üniversitesi ile toplumun her kademesinde faydalı olabileceğim düşüncesi ile aday oldum. Kışehir'de görev yapmakta olduğum süre içerisinde de dokularımızın uyuştuğu dostluklarımızın kurulduğu ve çok sevdiğim Kırşehir'ee ve halkına üniversite vasıtası ile bilimsel hizmet etme gayreti içerisinde oldum. Şimdide bilimsel hizmetlerime aralıksız şekilde devam etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Üniversitede hocalara oy almak için baskı yapıldığını ve internetin filtrelendiğini iddia eden Kahveci, "Şehirler ve ülkeler insan bedeni gibidir. Oy alabilmek için hocalara baskı yapıldığını ve internetin filtrelendiğini duyuyorum. Bu durum beni ziyadesi ile üzüyor. İşinizi yapmazsanız kişilerle uğraşmaya başlarsınız. Hocalar -öğrenciler ve şehir'e mutlu ve bereketli bir dönem yaşatacağız" diyerek toplantıyı sona erdirdi.
Kaynak: İHA