Kazanlı Öğrenciler Milli Şairi Andı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, Ankara’nın Kazan ilçesinde düzenlenen programla kutlandı.

Kazanlı Öğrenciler Milli Şairi Andı

Kazan Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programa Kaymakam Murat Duru, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Çıtlak, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Göktaş, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kazan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı programda Mehmet Akif Ersoy’dan şiirler, İstiklal Marşı’nın yazılışı ve kabulünün anlatıldığı tiyatro oyunu, İstiklal Marşı Oratoryosu ve Akif’ten anılar adlı bölümler yer aldı. Anma programında milli şairin hayatını anlatan bir de sinevizyon gösterisi sunuldu.

Programda “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okuyan 10-B sınıfından Yiğitcan Karakütük’ün şiirini tamamlamasının ardından sahnede yanına giden Kıbrıs gazisi Özcan Altunel, öğrenciye sarılarak, “Yaşasın Mehmet Akif, yaşasın İstiklal Marşı" diye bağırarak duygularını dile getirdi. Gazinin bu davranışı salonda büyük alkış aldı.

Programda ilçedeki okullar arasında düzenlenen "İstiklal Marşı ve Milli Ruh" konulu resim, kompozisyon ve güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

Ödülünü Kaymakam Murat Duru'nun elinden alan İstiklal Marşı’nı ezbere güzel okuma yarışması birincisi Kazan Ortaokulu öğrencisi Betül Uzunboy, rahatsızlığı nedeniyle İstiklal Marşı’nı okuyamadı.

Ödül töreninin ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Göktaş, hazırlanan programı çok beğendiğini dile getirerek, "Bizi tarihimize, kültürümüzün köklerine kısa anlamlı ve duygusal bir yolculuğa çıkaran bu programın hazırlanmasında emeği geçen okulumuz öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Mehmet Özhan ise, “Mehmet Akif’i ve İstiklâl Marşı’nı anlamak Batı’yı, Doğu’yu, dostu düşmanı, bir hilal uğruna yaşamayı ve can vermeyi göze almak demektir" dedi.

Okul Müdürü Özhan, konuşmasını Milli Şair Mehmet Akif'in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” temennisiyle tamamladı

Kaynak: İHA