İşaret Diliyle İstiklal Marşı'nı Okudular

Çankırı Belediyesi Gençlik Merkezi kursiyerleri, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okudu.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Çankırı Belediyesi Gençlik Merkezi işaret dili kursiyerleri, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okudu.
Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Yolcu, törende yaptığı konuşmada, İstiklal mücadelesinin büyük fedakarlıklarla kazanıldığını belirtti.

İstiklal Marşı'nın bu toplumun hislerine tercüman olduğunu vurgulayan Yolcu, "Milletimizin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini adeta haykırdığı, eşsiz şaheser İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin yıl dönümünde, merhum Mehmet Akif Ersoy ile bütün kahramanları rahmet ve minnetle yad ediyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından, "İstiklal" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren, Şehit Erdem Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Habibe Ünal, Çerkeş 19 Mayıs Çok Programlı ve Anadolu Lisesi'nden Gamze Kayabaşı ve Süleyman Demirel Fen Lisesi'nden Sıla Türker ve Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nden Şamil Tatar'a ödülleri verildi.

Daha sonra Mehmet Akif'in, Çankırı'yı ziyaretinde Ulu Cami'deki konuşması ve şair için yapılan sokak röportajları yayınlandı.
Programa, Vali Vahdettin Özcan, İl Jandarma Komutanı Halil Altıntaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ve daire amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA