Gördes Kent Konseyi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Gördes Kent Konseyi 2015 yılının ilk toplantısı Kültür Sarayı'nda yapıldı.

Gördes Kent Konseyi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Toplantıya İlçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Divan Başkanlığı'nına Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'un seçildiği kuruluş toplantısında Gördes Kent Konseyi yönergesi okunarak oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra yapılan başkanlık oylamasıyla Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Seyyide Cenki, Gördes Kent Konseyi Başkanlığı'na seçildi.

Gördes Kent Konseyi görev alanına giren çalışma ve meclisler oluşturulabileceği, bu amaçla kurulan 'Kadın, Gençlik, Çocuk ve Engelliler Meclisi' olduğu belirtildi.

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol yaptığı konuşmada Gördes Kent Konseyi'nin hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:
"Kent konseyimizle geçtiğimiz yıllarda birçok sorunu birlikte çözdük. Gördes'in en güzel yerini engelli kardeşlerimize tahsis ederek, Kaymakamlığımızla ortaklaşa Engelsiz Engelliler parkını yaptık. Anayollar boyunca uzanan engelli şeritlerini döşedik. Engelli kardeşlerimizin, gençlerimizin, kadınlarımızın bir çok sorununu çözdük. Yeni Kent Konseyimiz'le de iyi işler başaracağımıza inanıyorum. Hayırlı olsun."
Gördes İlçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ise yaptığı konuşmada,"Kent Konseyleri, yönetime halkın daha fazla katılımının sağlanması, toplumun geniş kesimlerinin idarenin içinde bulunarak, fikir beyan etmeleri, proje sunmaları, bölgesinin kalkınması ve gelişmesine destek vermeleri açısından önemli. Bu anlamda Kaymakamlık ve diğer kurumlar olarak kent konseyinin çalışmalarına elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Yeni Kent Konseyi ilçemize hayırlı olsun." dedi.

Gördes Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Muhtar Seyyide Cenki, "Gördes'in sorunlarının çözümü için hep birlikte çalışacağız. Bundan önceki yıllarda birçok soruna hep birlikte çözüm bulduk. Beni bu göreve layik gördüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA