Engelli Şair Muhammed Uzun’dan Başkan Tutal’a Teşekkür

Konya’nın Seydişehir ilçesinde engelli şair Muhammed Uzun kitabının yayınlanmasında destek olan Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a “Kış Güneşi” adlı şiir kitabını imzalayarak hediye etti.

Engelli Şair Muhammed Uzun’dan Başkan Tutal’a Teşekkür

İkinci kitabının yayınlandığını söyleyen yürüme engelli Muhammed Uzun, kitabı hakkında değerlendirme yaparak, bir engelli olarak yazılarını satır satır duygularıyla yazdığını, sadece kendisinin değil bütün engeliler adına yazılan bir kitap olduğunu söyledi.

Engellilerin yaşam şartlarının sağlıklı insanların anlayamayacağını dile getiren Muhammed Uzun, hayatın birçok noktasında anlayış ve destek gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a yayınlanan kitabını imzalayarak hediye eden Muhammet Uzun, duygulu anlar yaşadı. Başkan Tutal, kendisine hediye ettiği kitap için teşekkür ederek, engelli olmakla hayata küsülmemesi gerektiğini, bilakis hayata daha sıkı sarılarak zorlukların üstesinden gelinmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal yaşam şartlarında engelliler için güçleri nispetinde her zaman destek olunacağını ifade eden Başkan Tutal, birçok sağlıklı insanın yapamadığı ve yetenek gerektiren işlerde engellilerin daha başarılı olduğunu, Muhammet Uzun’un kitabını çok beğendiğini ve yazmaya devam etmesini istedi.
Kaynak: İHA