Başkan Üzülmez, Çanakkale Ruhunu Kartepelilerle Birlikte Dinledi

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Programı çerçevesinde AK Parti Kartepe İlçe Gençlik Kolları yönetimi Kartepelileri, Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel ile tarihin izinden götürdü.

Başkan Üzülmez, Çanakkale Ruhunu Kartepelilerle Birlikte Dinledi

Kartepeliler, tarihte önemli dönüm noktalarının yer aldığı Mart Ayında tarihin izinden götüren programda araştırmacı yazar Talha Uğurluel’den Çanakkale Zaferi’nin bilinmeyen yönlerini dinlediler. AK Parti Kartepe İlçe Gençlik Kolları’nın ev sahipliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde İstiklal Marşı’nın kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman’ın İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Karbuz ile birlikte takip ettiği programda AK Parti İl ve İlçe yöneticileri ile ana kademe başkanları, AK Parti Milletvekili aday adayları ve gençler hazır bulundu.

Araştırmacı yazar Uğurluel, kamuoyuna fazla yansımamış fotoğraflar eşliğinde Çanakkale Savaşları’nın ayrıntılarını kronolojik olarak konuklarla paylaştı. Yüzlerce kiloluk topu sırtıyla taşıyarak düşman gemilerini batıran Seyit Onbaşının kahramanlığını da anlatan Uğurluel, İngilizlerin planlarından da bahsetti. Günümüzde Çanakkale Savaşı sadece tek gün süren olaymış gibi düşünüldüğünü belirten Uğurluel, “Halbuki bu olay bir yıl süren, bir toplumun kaderini belirleyen büyük bir hadisedir” dedi.

Çanakkale Savaşı’nın bir yıl süren destansı hikayesini sahneye taşıyan Uğurluel, savaşın, şehitlerin, gazilerin ve geride kalanların ilginç öykülerini paylaşarak, Çanakkale’nin bilinmeyen yönlerine ışık tuttu. Program sonunda AK Parti Kartepe İlçe Gençlik Kolları Başkanı Karbuz, konuşmacıya teşekkür çiçeği vermesi ardından Uğurluel, kitaplarını katılımcılar için imzaladı.
Kaynak: İHA