Ayağı Kangren Olan Tavuğa Protezli Destek

Malatya'da kangren olan sağ ayağı kesilen tavuk, Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlilerince takılan protez sayesinde yürüyor.

Tavuğun sahibi Aydemir Gürsoy (71), AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri kümes hayvanları ile kuzuya ve koyuna düşkün olduğunu dile getirdi. Emekli olduktan sonra bütün ilgisini bu hayvanlara verdiğini anlatan Gürsoy, bahçesinde 30 tavuk ve 2 hindi beslediğini söyledi.

İzmir'den getirttiği ve birçok civciv aldığı tavuğun ayağında apse çıktığını belirten Gürsoy, "Bunu (tavuğu) çeşitli yerlere götürsem de 'götür ne yapacaksın, bir tane tavuk, 20 lira, kes git' dediler. Kesince veterinerliğin bir anlamı kalmıyor. Her hastalanan tavuğu, her hasta olan kuzuyu kestikten sonra veterinere ihtiyaç yok. Ben bu tavuğu sevdiğim için çeşitli yerlere götürdüm" dedi.

Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne başvurduğunu aktaran Gürsoy, "Tavuk burada birçok ameliyat geçirdi, yaşamına devam etti, en sonunda tedavi edilemeyecek durumda olduğu için ayağını kestiler. Daha sonra 10-15 gün tedavi edildi. Ondan sonra da 'bacağına bir protez yapalım' dediler. Çeşitli protez şekilleri denendi. En sonunda bacağında bir protez var. Şu anda tavuğum yaşıyor, yumurtluyor da" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Abuzer Karataş da Gürsoy'un bir ayağı kangren olan tavuğunun tedavisi için 20 gün önce başvurduğunu söyledi.

Gürsoy'un isteğini geri çevirmediklerini belirten Karataş, tavuğun kangren olan ayağını kestiklerini ve hayvana yürüyebilmesi için protez taktıklarını dile getirerek, "Tavuk şu anda güzel yürüyor, hayatını devam ettiriyor ve yumurtlamaya da başlamış durumda. Vatandaş bu konuda çok memnun. Vatandaşı memnun ettiğimiz için de biz de memnunuz" dedi.

Kliniklerinde çeşitli hayvanların tedavisini yaptıklarını kaydeden Karataş, son olarak tek gözü görmediği için sağa sola çarparak yaralanan puhuyu tedavi ettiklerini ve kuşu doğaya salıverdiklerini söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk ise ​Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Kavuk, vatandaşların taleplerine cevap vermeye çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: AA