Atık Zirvesi’nde Kartepe Agm Anlatıldı

İstanbul Elektrikli ve Elektronik Atık Zirvesi’ne konuşmacı düzeyinde davet edilen Kartepe Belediyesi yetkilileri, Kent ve E-Atık konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Atık Zirvesi’nde Kartepe Agm Anlatıldı

Kartepe Belediyesi yetkilileri, İstanbul Elektrikli ve Elektronik Atık Zirvesi’ne katıldı.

Türkiye’de bir örnek olan Kartepe Atık Getirme Merkezi’nin(AGM) gelecekte daha önemli bir hale geleceğini belirten Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görev yapan Çevre Yüksek Mühendisi Gökçen Gönülay, elektronik atıkların kaynağında ayrı toplanması projesi kapsamında yaptıkları çalışmaları da dinleyicilerle paylaştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi’nde yapılan toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları ve daha çok sayıda kurum ve kuruluştan dinleyiciler geldi. Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği ile ENVER’in (Enerji Verimliliği Derneği) düzenlediği Marmara Belediyeler Birliği’nin Ulusal iş ortağı olduğu E-Atık Zirvesine Elektronik Atıklar ve Atık Getirme Merkezleri’nin işletimi hakkında bilgi vermesi amacı ile Kartepe Belediyesi davet edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’nin konuk olduğu toplantıda Kartepe Belediyesi adına konuşma yapan Gökçen Gönülay, elektronik atıkların kaynağında ayrı toplanması projesi kapsamında yaptıkları çalışmaları dinleyicilerle paylaştı. Ayrıca elektronik atıkların toplanarak atık getirme merkezlerine getirilmesi ve burada atık kodları verilmiş farklı kaplarda atıkların biriktirildiğine dikkat çeken Gökçen Gönülay, 31 Aralık 2014 tarihinde Atık Getirme Merkezi Tebliği’nin çıkmasına rağmen Kartepe Belediyesi’nin 2013 yılında Atık Getirme Merkezini kurarak işletmeye aldığını vurguladı.

Salonda hazır bulunan dinleyicilere yapılan çalışmaların yanı sıra Kartepe ilçesi hakkında da bilgi veren Gönülay, “Atık Getirme Merkezi’nin kurulumundan işletilmesine kadar tüm zorlu aşamalarda görev aldık. İlerleyen yıllarda tesisin öneminin daha da artacağına inanıyoruz. Bu tür tesislerin artması gerektiğini ancak atıkların vatandaş tarafından tesise getirilmesinin asıl amaç olduğunun unutulmaması gerekli” dedi.

Kartepe Atık Getirme Merkezi Türkiye’de bir örnek olduğunu ve orada bulunan bütün dinleyicileri tesisi görmeye davet eden Gönülay, böyle bir toplantıya konuşmacı olarak çağrılmaktan şahsı ve kurumu adına gurur duyduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA