Uyuşturucu satıcılarını Jandarma Mat etti

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonda satranç takımları içerisinde 76.886 kg eroin ele geçirildi.

Uyuşturucu satıcılarını Jandarma Mat etti
Uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yurtdışından illegal yollarla Hakkâri üzerinden Türkiye'ye sokulan uyuşturucu (EROİN) maddesinin İstanbul'a getirilip buradan uygun zaman, şart ve piyasa koşullarının oluşmasına müteakip Alibeyköy' deki adresten nakledilerek Eyüp ve Kâğıthane ilçesindeki bir evde satış için hazırlanacağı ihbarını alan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ay süreyle yapılan fiziki takip ve araştırma neticesinde 10 Mart 2015 günü saat 00.30 sıralarında eroin maddesinin gizlenip muhafaza edildiği adresten alınarak araç ile yer değiştirileceğini tespit etti.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Eyüp Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına istinaden narkotik köpeği AVCI' nın da katılımı ile 10 Mart 2015 günü 06.10 sıralarında Eyüp Alibeyköy de bulunan kiralık eve operasyon düzenledi.

Burada yapılan aramada preslenerek ambalajlanmış ve Satranç Takımlarının içerisine gizlenmiş satışa hazır vaziyette (159) paket, (76 Kg. 886 Gr) yaklaşık piyasa değeri (1.000.000 EURO) olan psikotrop madde (EROİN) ele geçirildi. 

Uyuşturucu maddenin sahibi olduğu değerlendirilen (Y.Ö, H.A ve Azeri Uyruklu R.) isimli şahısların yakalanması maksadıyla arama çalışmalarına devam ediliyor.

Uyuşturucu ile mücadeleye kararlılıkla devam eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, ele geçirilen bu malzemelerle birlikte son bir yıl içerisinde yapılan operasyonlar sonucunda (197 Kg.) EROİN maddesi ele geçirdi.